In Antwerpen zijn vijf verdachten opgepakt, die zouden betrokken zijn in geweldplegingen voor de oefenwedstrijd NEC-Germinal Beerschot. Het Nederlandse Openbaar Ministerie eist samen 12 jaar gevangenisstraf voor de Antwerpse hooligans die op 18 juli 2009 het gevecht aangingen met NEC-hooligans voor de wedstrijd in het landelijke Groesbeek. De vijf worden verdacht van openlijke geweldpleging, zware mishandeling, diefstal met geweld en verminking. Zij zouden binnen 10 dagen uitgeleverd worden.
Het oefenduel van NEC tegen de Belgische club zou 18 juli plaatsvinden in Groesbeek, maar werd afgelast wegens ongeregeldheden. Kort voor aanvang van de wedstrijd begon in het stadion waarin de wedstrijd zou worden gespeeld een deel van de Belgische supporters onderling te vechten.
Vervolgens trokken de vechtende supporters de tribune op en sloegen verschillende mensen uit het publiek. Ook werden stadionstoeltjes en reclameborden vernield. Vijf mensen raakten gewond bij de vechtpartij. Een aantal liep ernstig letsel op.
Voordat de politie arriveerde waren de relschoppers al vertrokken. Om verdere ongeregeldheden te voorkomen, begeleidde de politie de overige Belgische supporters naar hun auto’s en bussen.
In het onderzoek naar de rellen zijn twintig aangiften opgenomen. De meeste aangiften gaan over openlijke geweldpleging. Ook zijn meerdere getuigen gehoord. Uiteindelijk heeft het OM via een Europees arrestatiebevel de Belgische autoriteiten verzocht tot aanhouding en overlevering van de verdachten.
De verdachten zijn in afwachting van hun overlevering aan Nederland inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Het OM verwacht dat ze binnen tien dagen aan de Nederlandse politie worden overgedragen, waarna zij worden gehoord. Daarna wordt besloten of ze worden voorgeleid aan een rechter-commissaris in Nederland.