Voor 8 euro kan je veel kopen. 8 hamburgers bij de McDonalds, een hele hoop zooi bij de Action en een toegangskaartje voor Juliana’31 tegen NEC. Van die drie opties is de laatste zeer waarschijnlijk de slechtste. Ondanks de 0-5 overwinning zullen weinig mensen Sportpark de Broeklanden met een euforisch gevoel hebben verlaten.

De doorgaans goed gehumeurde coach Peter Hyballa liep knarsetandend van het kunstgrasveld. Ja, de eerste overwinning van de voorbereiding was behaald, maar de ruime overwinning gaf een vertekend beeld van de wedstrijd. Ondanks het feit dat NEC over de hele wedstrijd misschien maar twee kansen had weggegeven, liet het voetballend vermogen van de ploeg zien dat er nog een paar aankopen nodig zijn om dit seizoen tot een goed einde te brengen.

Hopelijk kunnen we het miljoen van Limbombe en de 500 keer 8 euro toegangskaartjes investeren in een goede spits, goede aanvallende middenvelder en een linksback anders zijn we vandaag ook weer voor niks geweest.

Scoreverloop
’40 Sam Lundholm 0-1
’64 Mihai Roman 0-2 (P)
’72 Mihai Roman 0-3
’79 Christian Gandu 0-4
’85 Mihai Roman 0-5

Opstelling NEC: Van Duin (46’ Smits); Dyrestam (46’ Leiwakabessy), Dumic (46’ Buwalda), Golla (75’ Hoogveld), Ramsay; Bikel (80’ Sturing), Breinburg (46’ Kadioglu), Von Haacke (75’ Gandu); Lundholm, Roman, Rayhi.

Foto’s: Rob Koppers

Lees ook: Hyballa: "We worden steeds beter"