Een wederom gehavend NEC, dat net als vorige week maar liefst acht spelers moest missen, kwam vrijdagavond in eigen huis niet verder dan een gelijkpel tegen Helmond Sport. In de Goffert werd het 2-2 in een voor NEC frustrerende avond.

Zonder onder meer aanvoerder Rens van Eijden en doelman Norbert Alblas kwam Helmond Sport fel uit de startblokken wat in de derde minuut al tot de 0-1 leidde voor de gasten. Jelle Goselink kreeg uit de kluts de bal voor zijn voeten en liet keeper Schuurman kansloos.

De felheid van de gasten bleef een kleine tien minuten duren. NEC kwam hierna steeds beter in het spel en zag het Jonathan Okita en Elayis Tavsan gevaarlijk zijn voor de Nijmegenaren. Scherpte ontbrak echter bij de heren. In de 22ste minuut was het dan wel raak. Jonathan Okita bracht Terell Ondaan in stelling en de matchwinner van vorige week faalde oog in oog met doelman Van Gassel niet.

NEC kwam steeds beter in het spel, maar tot een voorsprong leidde het niet. Kansen van Van der Sluijs en Tavsan troffen geen doel. De tweede helft was amper drie minuten oud of NEC pakte eindelijk de voorsprong. Tavsan bracht de bal bij rechtsback Van Rooij die met zijn linker de bal in de lange hoek mikte en Van Gassel volstrekt kansloos liet: 2-1.

Het was dezelfde Tavsan die twintig minuten later de uitgelezen mogelijkheid op de 3-1 mistte; keeper Van Gassel keerde de inzet van één van de uitblinkers vanavond. Helmond Sport speelde niet veel klaar in de tweede helft maar bracht vlak voor tijd toch de gelijkmaker op het scorebord. Karim Loukili was trefzeker middels een harde streep in de lange hoek. De Helmonders hielden zich vooral staande door middel van overtredingen en enkele gele kaarten. NEC liet zich hierdoor uit het spel halen want verder dan de 2-2 kwamen de Nijmegenaren niet, ondanks nog twee kansen in blessuretijd voor NEC.

Zo verzuimde de ploeg van trainer Rogier Meijer echt aan te haken boven in de Keuken Kampioen-Divisie. Ook gekeken met een schuin oog op de tweede periode verliest NEC twee belangrijke punten. De volgende wedstrijd voor NEC is over twee weken, op vrijdag 20 november. De Nijmegenaren ontvangen in eigen huis Roda JC.

Opstelling NEC: J. Schuurman; B. Van Rooij, C. Odenthal, S. Van Ottele, S. El Karouani; E. Tavsan (’85, T. Beekman), J. Bruijn (’67, D. Proper), E. Barreto, J. Van Der Sluijs (’67, A. Sellouf); J. Okita, T. Ondaa

Opstelling Helmond Sport: S. Van Gassel; A. Van Hoorenbeeck, D. Van der Sluys, J. Stans, O. Dzepar, K. Loukilo, L. Duijvestijn, A. Van Keilegom (’62, Bosiers), S. Vereijken (’77, J. Thomassen), J. Goselink, B. Reith

‘3. 0-1, Jelle Goselink
’22. 1-1, Terrell Ondaan
’47. 2-1, Bart van Rooij
’83. 2-2, Karim Loukili
Foto: Rob Koppers