NEC heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van AZ. De Alkmaarse treffer werd al voor rust gemaakt door Jonathas. NEC speelde zeer zwak en de eerste zege van de Alkmaarders was dan ook verdiend.
De eerste helft kende NEC weinig hoogtepunten. Het was eigenlijk al een hoogtepunt als een pass goed in de voeten bij een medespeler kwam. NEC speelde onthutsend slecht en vol ongeloof zaten de supporters naar hun team te kijken. AZ speelde niet veel beter, maar hoefde er maar weinig voor te doen om de bovenliggende partij te zijn en op voorsprong te komen. Zeven minuten voor de rust zette Jonathas simpel Rens van Eijden opzij en schoot de bal hard in de korte hoek.
Na rust liet AZ NEC komen, maar de Nijmegenaren konden te weinig forceren om echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant mocht NEC Jasper Cillessen bedanken dat de voorsprong van de Alkmaarder niet groter werd. Met een spectaculaire save bokste de keeper een bal van Jonathas weg die de kruising leek op te zoeken. In de laatste tien minuten zette NEC nog wel wat aan, maar AZ bleef makkelijk overeind en pakte hun eerste drie punten van het seizoen.

Voor foto’s klik hier