NEC heeft zondagmiddag in de slotfase nog een punt gepakt tegen FC Volendam. In een volle Goffert leek er in de eerste helft niks aan de hand voor de Nijmegenaren, die via Koki Ogawa vroeg op voorsprong waren gekomen, maar na een ongelukkige gelijkmaker en een makkelijk gegeven rode kaart aan Elayis Tavsan draaide het duel volledig om. Na een bizarre slotfase werd het uiteindelijk 3-3.

De mannen van Rogier Meijer kende een droomstart: al binnen zes minuten was het raak. De Nijmegenaren zetten veel druk, wat balbezit op de helft van Volendam opleverde. Na een klein tikje van Tavsan kwam Ogawa oog in oog te staan met keeper Mio Backhaus. De spits twijfelde geen moment: 1-0. Het was het begin van een erg sterke eerste helft van de Nijmegenaren, met kansen in overvloed. Ogawa dacht na twintig minuten zijn tweede van de middag te maken, maar het was buitenspel voor de Japanse spits. Enkele minuten later werd het Volendamse doel nogmaals onder vuur genomen. Dit keer was het Lars Olden Larsen die Backhaus testte, maar de keeper redde uitstekend.

Lang leek er niks aan de hand voor de mannen van Rogier Meijer, tot daar plots de 1-1 viel. Een inzet van Volendam belandde op de lat, waarna Robert Mühren voor een leeg doel kon inkoppen. Tot overmaat van ramp pakte Tavsan ook nog een rode kaart. Een onnodige tackle op de zijlijn leverde de buitenspeler zijn tweede gele kaart op. Jochem Kamphuis was daardoor de gebeten hond in De Goffert. Beide gele kaarten waren namelijk redelijk makkelijk gegeven door de arbiter.

De tweede helft begon even moeizaam als hoe de eerste eindigde. Volendam had de bal en viel aan, en NEC kon daar eigenlijk niets tegenover zetten. Na een uur leverde dat bijna de 1-2 op. Aanvoerder Damon Mirani haalde hard uit, maar zijn inzet raakte, via de vingertoppen van Jasper Cillessen de lat. NEC kreeg het even heel moeilijk, maar zo’n twintig minuten voor het eind pakten de tien van Meijer de draad weer op. Daarin waren er kansen voor onder meer Ogawa.

Met nog iets minder dan een kwartier reguliere speeltijd ging het echter mis. Milan de Haan kreeg de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten en twijfelde niet. Via de binnenkant van de paal schoot de bal binnen. Cillessen was kansloos op de inzet. Rogier Meijer wisselde aanvallend en dat leverde uiteindelijk nog wat op. De slotfase werd namelijk een waar spektakel. NEC kreeg een strafschop nadat Backhaus een overtreding beging op invaller Sontje Hansen. Magnus Mattsson ging achter de bal staan en schoot koel binnen.

Met alleen de extra tijd nog te gaan begon het vuurwerk op het veld. Eerst was het Calvin Twigt die een vrije trap vanaf de rand van de zestien prachtig binnenschoot en daarmee alsnog de drie punten naar Volendam leek te schieten. Echter werd het nog geen minuut later alsnog 3-3. Een hoekschop van Lasse Schöne belandde op het hoofd van de vogelvrije Ogawa die zijn tweede goal van de wedstrijd maakte, waardoor NEC toch nog een zwaarbevochten punt overhield aan het duel.

In het kort

Wedstrijdverloop:
6′ 1-0, Ogawa
34′ 1-1, Mühren
78′ 1-2, De Haan
90′ 2-2, Mattsson
90+6′ 2-3, Twigt
90+7′ 3-3, Ogawa

Geel: Mattsson, Schöne (NEC), Twigt, Backhaus (FC Volendam)

Rood: Tavsan (NEC)

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Ross (83′ González), Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers (63′ Schöne), Mattsson, Proper (83′ Hansen); Tavsan, Ogawa, Olden Larsen (63′ Baas)

Opstelling FC Volendam: Backhaus, Buur (67′ Douiri), Benamar, Flint, Cox (83′ Booth); Mirani, De Haan, Twigt; Ould-Chick, Mühren, Johnsen (67′ El Kadiri)

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers