NEC heeft zaterdagavond met 4-3 verloren van Go Ahead Eagles. De thuisploeg kwam op een 3-0 voorsprong te staan, maar de bezoekers uit Nijmegen vochten zich in de slotfase terug naar 3-3. Niet veel later maakte Go Ahead er alsnog 4-3 van. NEC gaat met lege handen terug naar Nijmegen.


Al vroeg in de wedstrijd nam de thuisploeg de leiding. Doelman Kalle Johnsson verkeek zich volledig op een vrije trap van Türüç: 1-0. Even later stuitte Antonia op de Zweedse goalie na een open kans. Go Ahead Eagles nam in de beginfase het initiatief, terwijl NEC bleef klungelen in de opbouw. Een van de spaarzame momenten dat NEC gevaarlijk werd, wist Hemlein de kans niet te verzilveren. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak.
Antonia kon in volledige vrijheid doorlopen richting Johnsson, die zijn doel niet uit kwam. De vleugelspeler legde de bal af aan de vrijstaande Houtkoop, die simpel kon binnentikken: 2-0. Na de verdubbeling van de marge kon ook de 3-0 niet uitblijven. Antonia kon na ruim een half uur spelen met zijn snelheid alleen af op Johnsson. De vleugelspeler faalde niet en maakte de kans koel af: 3-0.

Terwijl NEC in de tweede helft maar geen kansen wist te krijgen, was invaller Michael Higdon in de 72e minuut toch trefzeker. Op aangegeven van Jantscher schoof de vrijstaande spits de bal achter doelman Room: 3-1. NEC wilde meer en dat bleek vijf minuten later. Na een knap uitgespeelde aanval kon Jantscher simpel binnentikken: 3-2. Pas drie minuten voor tijd werd de stand op gelijke hoogte gebracht dankzij Ryan Koolwijk, maar al snel was er weer een voorsprong voor Go Ahead na een counter. Via Godee en de voet van Jahanbakhsh werd de bal achter Johnsson gewerkt: 4-3.
Na een week van interlands wordt er over twee weken weer gespeeld in de Eredivisie. NEC gaat op zondag 20 oktober op bezoek bij Heracles uit Almelo. De wedstrijd begint om 12:30 uur.

Wedstrijdverloop
4’ 1-0: Türüç.
21’ 2-0: Houtkoop.
28’ 3-0: Antonia.
72’ 3-1: Higdon.
77’ 3-2: Jantscher.
87’ 3-3: Koolwijk.
89’ 4-3: Jahanbakhsh (e.d.)
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Stefanik (46’ Higdon), Stutter (76’ Koolwijk); Foor, Hemlein (68’ Jahanbakhsh), Jantscher.