Aanstaande zondag is het dan weer zover. De voorbereiding op het nieuwe seizoen van NEC gaat beginnen. Dit jaar wel iets anders dan andere jaren. De training is namelijk op zondag en voor iedereen dus toegankelijk.
 
Wiljan Vloet start met een selectie die op een aantal plaatsen flink gewijzigd is. Er is afscheid genoemen van boegbeeld Patrick Pothuizen, Arek Radomski en Mitchell Burgzorg. Tegenover het vertrek van deze spelers zijn er zondag ook drie nieuwe gezichten te bewonderen op het trainingsveld.
Niki Zimling is voor een jaar gehuurd van Udinese. Nathaniel Will is transfervrij overgekomen uit de jeugd van Ajax en zal de strijd aanbinden met Niels Wellenberg. Een ander nieuwe gezicht is Rémy Amieux, een echt haantje in Nijmeegse dienst die zal vechten voor de linksbackpositie met Bram Nuytinck. De Maldenaar zal zich ook richten op een plek in het centrum van de verdediging.
Naast deze drie nieuwe gezichten zullen er ook zes spelers uit de jeugd van NEC doorstromen te weten, Cayfano Latupeirissa, Youri Loen, Dammyano Grootfaam, Furkan Alakmak, Ryan van Dijk en Joost Ebergen. Laatstgenoemde heeft het afgelopen jaar nog 19 duels bij het eerste van FC Oss gespeeld. En volgens Carlos Aalbers blijft het hier niet bij en zal er nog gezocht worden naar aanvallende versterkingen.
 
Het nieuwe seizoen komt eraan en dat betekent ook dat er dingen gaan veranderen. De grootste verandering daarbij is dat het eerste selectie elftal wordt samen gevoegd met het tweede elftal. Wiljan Vloet zal nu met een selectie van 30 spelers op het trainingsveld. Deze nieuwe ontwikkeling is een prima opstap voor de jeugd die zich zo makkelijker kan optrekken aan het niveau van het eerste elftal en dus de stap naar het eerste kleiner zal maken.
 
Omdat de selectie nu zo groot is geworden moest er een nieuwe assistent-trainer bij komen en dat is zoals inmiddels wel bekend Jack de Gier. Naast De Gier is er nog een echte NEC-man op velden van NEC teruggekeerd. Good-old Anton Janssen komt stagelopen bij NEC nadat hij de afgelopen jaren bij PSV in de jeugd actief is geweest.
 
Al met al mooie ontwikkelingen die de voortekenen zijn van een mooi seizoen. De doelstelling zal zijn het beter te doen dan afgelopen seizoen en dat moet toch lukken met deze technische staf, spelersgroep en onze trouwe supportersschare. Op het moment van schrijven zijn er al ruim 11.000 seizoenkaarten verkocht!
 
De eerste wedstrijd zal zijn op zaterdag 7 augustus tegen VVV uit Venlo, gelukkig is de burgervader van Nijmegen op tijd wakker geworden en mag deze wedstrijd toch plaatsvinden. Op zondag 1 augustus vanaf twaalf uur vindt de jaarlijkse Open Dag weer plaats. Tot dan en op naar een fantastisch seizoen!
Seizoenspresentatie: zondag 27 juni 2010 om 10.00 uur in De Gaanderij (vrij toegankelijk).
Eerste training: vanaf 11.00 uur op De Eendracht.