NEC presteert prima in de Eredivisie, maar heeft een zwaar programma voor de boeg. De ploeg van Wiljan Vloet neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen landskampioen FC Twente en moet volgende week op bezoek bij Ajax. Ramon Zomer kijkt echter met vertrouwen vooruit.
De verdediger ziet kansen voor zijn ploeg: ”Bij FC Twente zijn met Douglas en Theo Janssen een tweetal belangrijke spelers geschorst en ook Ajax zit niet in de makkelijkste fase, zeker nu ze ook Suárez lang moeten missen”, zei Zomer op de website van zijn club. ”Dit in combinatie met onze kwaliteit geeft me echt wel vertrouwen voor zaterdag.”
NEC staat elfde op de ranglijst en ligt aardig op schema. ”Er is een doelstelling geformuleerd van hoog eindigen in het rechter rijtje”, licht Zomer toe. ”Dat lijkt me realistisch en het gaat wel aardig nu. De sfeer in het team is goed en we staan denk ik waar we moeten staan. Als we zo doorgaan dan halen we die doelstelling, maar ik ben niet voor niets een sportman dus ik hoop toch stiekem op een iets hogere eindklassering.”
Bron: Voetbalzone