Ramon Zomer heeft NEC in de laatste minuut van de wedstrijd tegen ADO Den Haag een punt bezorgd. Zijn doelpunt was nodig, nadat NEC in de eerste helft op achterstand was gekomen door een eigen doelpunt van Nathaniel Will; 1-1.
ADO Den Haag liet NEC voetballen, maar de ploeg van Wiljan Vloet wist maar weinig te creëeren. De beste kans was voor Lasse Schone, maar ADO-doelman Gino Couthino kon in de korte hoek redding brengen. Waar De Goffert wachtte op een doelpunt van de Nijmegenaren, viel deze aan de andere kant. Will maakte vorige week zijn eerste doelpunt voor NEC, vandaag maakte hij onbedoeld zijn tweede. In een poging een voorzet van Verhoek te onderscheppen, gleed de rechtsback de bal in eigen doel.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. NEC was de ploeg die voetbalde. Will had nog een kans om zijn fout goedmaken nadat hij door Bjorn Vleminckx in stelling was gebracht, maar hij schoot uit een kansrijke positie over. Nadat Rens van Eijden met goed verdedigingswerk een tweede treffer voor de Hagenaars had weten te voorkomen, kon NEC toch nog juichen. Een corner van Leroy George werd door Zomer met zijn hoofd gepromoveerd tot een doelpunt en daardoor wist NEC toch nog een punt in De Goffert te houden.
Voor foto’s klik hier.