Ramon Zomer had zondagmiddag een hoofdrol in de Goffert. In de vijfde minuut veroorzaakte hij een strafschop door Lasse Nilsson neer te leggen in het zestienmetergebied en in de tweede helft maakte hij de 2-1. ”Ik had liever wat minder opvallend gespeeld.”
De verdediger vond de penalty terecht. ”Het was geen zware overtreding, maar hij viel over mijn been, dus dan kan de scheids hem geven. Op dat moment zak je door de grond. Ben je net vijf minuten bezig na de winterstop en gebeurt er dat. Ik kon er wel snel overheen stappen, dat heb ik in die jaren wel geleerd.”
Dat was ook wel nodig, want NEC kon het zich niet permitteren om van Vitesse te verliezen in eigen huis. Zomer wist ook wel wat er op het spel stond. ”Het derbygevoel krijg je vanzelf mee, maar het belangrijkste zijn de drie punten. Het kon op een gegeven moment alle kanten op, al we hebben over de hele wedstrijd gekeken bijna niets weggegeven.”
De Almeloër was betrokken bij alle drie de doelpunten. ”Ik speel liever wat minder opvallend, maar het was na die penalty toch wel lekker om bij beide NEC-goals betrokken te zijn. Daardoor had ik toch een minder groot schuldgevoel.”