Ramon Zomer was afgelopen vrijdag tegen NAC al belangrijk door elke voorzet van de Bredanaars weg te koppen, tegen Willem II was hij betrokken bij beide goals van NEC. De Almeloër zit lekker in zijn vel en is belangrijk voor de Nijmegenaren. “Misschien is mijn rol in het team ook wel wat veranderd.”
De verdediger scoorde tegen de Tilburgers al zijn vierde doelpunt van het seizoen. “Scoren is niet het belangrijkste, maar het is altijd lekker als je een paar goaltjes meepikt. Bij FC Twente heb ik er ooit een keer vijf in één seizoen gemaakt (seizoen ’05-’06, red.). De laatste jaren heb ik dat niet meer gehad, dus dat voelt nu toch wel lekker.” 
En waar Zomer normaal zijn doelpunten met zijn hoofd maakt uit vrije trappen en corners, nam hij nu zelf succesvol de vrije trap. “We hebben niet meer zoveel linkspoten, dus Jeffrey zei dat ik het moest doen. Ik had een paar keer geoefend om via de tegenstander een goal te maken, haha. Nee, ik raakte hem eigenlijk helemaal niet zo goed en hij ging er met geluk in, maar misschien dwing je dat ook wel af. We hebben over de laatste wedstrijden het gevoel dat we aardig de controle hebben. We scoren nu op de juiste momenten en het valt allemaal net de goede kant op.”
“Iedereen is zich er van bewust dat het heel belangrijk is dat we die wedstrijden winnen en als je dan een paar wedstrijden achter elkaar gewonnen hebt, groeit het vertrouwen ook dat het elke keer goed valt. Voor de winterstop zag je dat we zelf de goals op een ongelukkige manier tegen kregen en nu maken we zelf gelukkige goals. Je kunt niet uitleggen waardoor dat komt, want je werkt even hard. Heel apart. In het begin van deze serie heb ik ook aangegeven dat het voetbal niet het belangrijkste is. Het gaat om de punten en dan komt het vertrouwen ook wel weer. En nu zie je, ondanks dat het voetbal nog niet zo goed is, dat iedereen met meer vertrouwen voetbalt.”
Zomer speelt zelf ook goede wedstrijden en lijkt steeds meer een leidende rol op zich te nemen. “Misschien is mijn rol in het team wat veranderd. Je wordt ook wat ouder, hebt meer jongere jongens, dus dan wordt dat ook wel van je verwacht. Qua spel heb ik in de eerste seizoenshelft ook een goede periode gehad, waar het vlak voor de winterstop net wat minder ging, maar ik heb nu weer de weg omhoog ingezet.” 
Tegen Groningen hoopt de verdediger weer goede zaken te doen en een overwinning toe te voegen aan de zegereeks. NEC zou dan klimmen naar het linker rijtje. Dat mensen nu al weer praten over Europees voetbal vindt hij niet zo erg. “Dat is de voetbalwereld. Die is erg opportunistisch. Als je 17e staat is het drama en ben je een klootzak en als je wint ben je een held. Het is aan ons om er mee op te gaan, want zo werkt het nou eenmaal.”