De blessure van Ramon Zomer lijkt mee te vallen. De verdediger moest in de wedstrijd tegen AZ geblesseerd het veld verlaten met pijn aan zijn hamstring. “Ik heb er een beetje last van, maar hoop woensdag weer te kunnen spelen.”
Zomer is weer blij met het punt tegen degradatie. “Een punt in deze fase is altijd belangrijk, dus was dat betreft ben ik wel tevreden. Maar misschien zat er nog wel meer in. AZ heeft niet heel veel mogelijkheden gehad vandaag, want de organisatie bij ons stond goed. Alleen komen we vandaag weer niet tot scoren, dat is jammer.”
“We komen wel voor de goal, maar dan houdt het ook wel een beetje op. Misschien mis je wat creativiteit en overtuiging op dit moment. Als je zo vaak verliest en weinig punten haalt, wordt het vertrouwen ook wat minder en misschien schort het daar wel aan. Iedereen is zich er van bewust dat er nog een paar punten nodig zijn om ons veilig te spelen. Dat is het allerbelangrijkste. En dat is niet alleen voor NEC, maar ook voor elke speler persoonlijk.”
Dat NEC nacompetitie moet gaan spelen, ziet de verdediger niet zo snel gebeuren. “Het is gevaarlijk, maar we redden het, dat vertrouwen is er wel. Deze week kan uiteindelijk een mooie week worden. Woensdag moeten we al weer tegen ADO Den Haag. Dat is natuurlijk nooit gemakkelijk, Ajax wint er ook maar met geluk, maar we gaan er weer vol op. Als we daar een goed resultaat halen zijn we gewoon echt veilig.”
Het filmpje van Patrick Pothuizen voor de wedstrijd, om de NEC-supporters te vragen om steun, kwam vanuit de spelersgroep en de club. “Je wilt wat positiviteit kweken. Ik kan me het best voorstellen dat er een negatieve spiraal hangt als de club zo vaak verliest. Dat probeer je dan toch te doorbreken en misschien helpt dat kleine filmpje er wel aan mee. En ik snap ook dat supporters teleurgesteld zijn.”
“Aan de andere kant; van negatieve reacties is nog nooit een speler beter geworden. Dus in deze situatie moeten we zorgen met zijn allen positief te zijn en de supporters kunnen er vanuit gaan dat wij honderd procent geven om de nacompetitie te ontlopen.” De NEC’ers staan op dit moment boven Vitesse en dat kan het seizoen nog enigszins goedmaken. “Ik hoop ook dat we na de komende drie wedstrijden ook nog boven Vitesse staan.”