Giovanni Gravenbeek was maandagavond niet alleen achterin, maar ook voorin te vinden bij NEC. Naast zijn verdedigende werk leverde hij ook veel voorzetten. Eén daarvan werd in de tweede helft binnen gekopt door Sjoerd Ars, die daarmee zorgde voor 3-2.
“In de eerste helft ging-ie via Sjoerd nog tegen de lat en in de tweede helft zat-ie erin. Dus dat is perfect voor mij”, sprak de rechtsback tegenover ForzaNEC.nl. Gravenbeek zorgde voor hoge voorzetten. “Sjoerd vindt het fijn om te koppen, dus de voorzetten waren hoog. Hij kan ook schieten natuurlijk, maar hij kopt liever, denk ik.”

Gravenbeek houdt nu al een tijdje Marcel Appiah uit de basis. Zelf staat hij ervan te kijken dat dat zo vreemd lijkt. “Ik snap niet waarom mensen zich daar zo mee bezig houden. Er zijn maar weinig topsporters die geen concurrenten hebben, bijvoorbeeld Ronaldo en Messi. Maar zolang je Gravenbeek heet, of Appiah, moet je de strijd aangaan. We hebben een sterk collectief. Appiah valt in als centrale verdediger en doet het heel goed. Dat is alleen maar positief. Wij hebben altijd concurrenten. We houden elkaar scherp.”
FC Eindhoven verloor maandag met 2-1 van Almere City, maar dat deed Gravenbeek niet veel. “We kijken niet naar Eindhoven. Ik kwam de kleedkamer in en hoorde dat ze hadden verloren. Maar zolang wij blijven winnen, hoeven wij niet naar anderen te kijken.”
Foto: Rob Koppers