Wat gaat het langzaam hè, die transfermarkt? Waar blijven die nieuwe spelers? De competitie begint over een maand, maar de selectie lijkt nog lang niet volledig. Reden om te stressen? Nee, want drie jaar geleden ging het ook traag. Een overzicht van wat het kampioensteam ging worden, maar nog lang niet was:

We hebben het over 15 juli 2014, precies drie jaar geleden. Op die datum speelde (en won) NEC een oefenduel met – je raadt het nooit – de amateurs van Alverna: 0-5. Tom Daemen (2x), Bahnou Diarra, Samuel Stefanik en Sjoerd Ars scoorden. De opstelling leek nog lang niet op het team dat tien maanden later kampioen zou worden.

Smits; Disveld (46′ Bai Kamara, 75′ Rieks), Van Eijden, Haitz (46′ Nielsen), Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Foor; Diarra, Celik (46′ Stefanik), Elders (75′ Ars).

Twee dagen eerder tekende Ars voor twee jaar bij NEC en was hij daarmee de derde versterking, na Daemen en Gregor Breinburg. Nu heeft NEC ook ‘pas’ drie nieuwelingen gehaald. Het gonste van geruchten over spelers die wilden vertrekken, net als nu. De trainer, Ruud Brood, was al wel bekend, net als het vertrek van Christoph Hemlein, Jakob Jantscher en Kalle Johnsson.

Er stond nog veel te gebeuren, hieronder een samenvatting:

17 juli: NEC haalt Muhammed Mert en Thijs van Hofwegen
23 juli: NEC trekt Kristjan Emilsson aan
26 juli: NEC versterkt zich met Marcel Appiah, Christian Santos en Paco van Moorsel
4 augustus: NEC verkoopt Michael Higdon aan Sheffield United

8/9 augustus: Ook Victor Pálsson en Sören Rieks vinden een nieuwe club
10 augustus: NEC wint de eerste competitiewedstrijd met 3-1
11 augustus: Samuel Stefanik verlaat NEC
15 augustus: NEC wint met 0-2 bij FC Volendam

18 augustus: Giovannni Gravenbeek tekent bij NEC
22 augustus: NEC wint van Fortuna Sittard
27 augustus: NEC verliest uit bij Jong PSV
28 augustus: NEC trekt Anthony Limbombe aan

Foto: Rob Koppers