Het is winterstop voor NEC. De winterstop is dankzij het WK eerder begonnen dan anders in de Eredivisie en zal ook langer duren: de competitie ligt in totaal acht weken stil. Hoe gaat die periode er voor de selectie van NEC uitzien?

“We hebben nu twee weken vakantie”, vertelt trainer Rogier Meijer. “We beginnen maandag 28 november weer. Dan hebben we zes weken voorbereiding. Daarin staat een aantal oefenwedstrijden gepland. Daarnaast hebben we een trainingskamp gepland staan, dan zijn we er even lekker uit.”

Lees ook: NEC weer naar Alhaurín El Grande

NEC leek net de smaak te pakken te krijgen met twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden, toch vindt Meijer het niet jammer dat de pauze begint. “Want aan de andere kant, als je dan toch een break hebt, kan je die beter winnend in gaan. Dan heb je een beter gevoel. Het is zoals het is, wat dat betreft is het goed dat we de laatste twee gewonnen hebben. Dat geeft een prima groepsgevoel.”

NEC vervolgt de competitie op 8 januari in eigen huis tegen het zwalkende Ajax. Een week later wacht de eerste Gelderse derby van het seizoen in het GelreDome. Tussendoor brengt NEC op woensdag 11 januari een bezoekje aan Almere City FC in bekerverband.

Foto: Rob Koppers