Het seizoen zit erop, wat betekent dat in principe alle huurspelers weer terugkeren naar hun oude clubs. Zo ook bij NEC. De Nijmegenaren verhuurden afgelopen seizoen vier spelers aan clubs in binnen- en buitenland. Maar hoe verliep hun seizoen en kunnen zij nog rekenen op een terugkeer in Nijmegen?

Pedro Marques

De Portugese spits mocht vertrekken aan het begin van het seizoen, nadat NEC de komst van Bas Dost bekendmaakte. Marques speelde in de seizoensopening nog drie wedstrijden voor de Nijmegenaren, waarna hij naar Cyprus vertrok om voor Apollon Limassol te gaan spelen. In Cyprus maakte hij indruk. Marques scoorde achttien goals in 35 wedstrijden, wat Apollon deed besluiten om de koopoptie in het contract van de Portugees te lichten. Naar verluidt bedraagt deze transfersom 300.000 euro.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Sami Ouaissa 

Afgelopen winter wist technisch directeur Carlos Aalbers de eerste versterking voor het volgende seizoen al te strikken. Sami Ouaissa, smaakmaker van Roda JC, tekende een contract tot medio 2028 in Nijmegen. De aanvallende middenvelder, die ook op beide flanken uit de voeten kan, werd eerst nog een halfjaar verhuurd aan de Limburgse club met als grote doel: promotie.

Ouaissa moest de eerste zes wedstrijden na de winterstop nog missen door een kuitbeenblessure, waarna hij het spectaculaire seizoenseinde nog volop meemaakte. Roda JC leek namelijk te promoveren naar de Eredivisie, waarop een ware veldbestorming volgde. Toen bleek dat FC Groningen toch nog had gescoord en promotie voorlopig nog niet veiliggesteld was, was heel Kerkrade in rep en roer. Het seizoen bloedde dood. De beslissingswedstrijd tegen de Groningers werd verloren en ook in de eerste ronde van de play-offs kregen de Limburgers een pak slaag door over twee wedstrijden met 8-1 te verliezen van NAC. Geen promotie dus.

Toch kan Ouaissa terugkijken op een succesvol jaar. De negentienjarige Nederlands-Marokkaanse aanvaller scoorde zes keer, waaronder twee keer in de bekerwedstrijd tegen NEC, en assisteerde zeven keer in 32 wedstrijden dit seizoen. Ondanks dat zijn rendement niet al te hoog is, werd er door analisten lovend over Ouaissa gesproken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Guus Gertsen

Jeugdexponent Guus Gertsen mocht dit jaar ook zijn geluk elders beproeven. De 21-jarige verdediger uit Bemmel speelde één jaar op huurbasis voor TOP Oss. Dit ging echter niet zoals gehoopt. Gertsen speelde slechts één wedstrijd dit seizoen, waarin hij 35 minuten mocht invallen. Aalbers heeft dan ook al bekendgemaakt dat ze niet gaan verlengen met Gertsen. Hij zal voor volgend jaar dus een nieuwe club moeten zoeken.

Selim Can Sönmez

Ook Selim Can Sönmez mocht het afgelopen halfjaar vlieguren opdoen bij TOP Oss, maar wederom was deze verhuurperiode niet succesvol. De Turks-Nederlandse buitenspeler mocht slechts in drie wedstrijden invallen dit seizoen waarin hij 31 minuten maakte. Sönmez speelde één wedstrijd in het eerste elftal van NEC. In de bekerwedstrijd tegen GVVV werd Sönmez bij een 1-6 voorsprong ingewisseld en wist vervolgens nog bijna de 1-7 te maken. De Turkse jeugdinternational ligt nog één jaar vast in Nijmegen en zal dus komend seizoen moeten laten zien wat hij waard is.

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures