Voor de één een opluchting, de ander maalt er niet zo om: de kerstdagen zijn weer voorbij. Dinsdag meldde de ploeg van Rogier Meijer zich weer op De Eendracht voor een middagtraining om de kerstdiners te verbranden. Instagram gaf een klein kijkje in de kerstsferen van de spelersgroep en staf. En we verklappen vast: Ivan Marquez kreeg wel héle toffe schoenen.

Maar we beginnen met de trainer. In huize Meijer leek het met de kerstsfeer wel goed te zitten. Rogier Meijer plaatste namelijk een foto van hem met zijn goedlachse gezin.

Ook Joris Kramer heeft tijd voor familie. Hij plaatst een schattige foto van zijn kerstbesteding. Hopelijk bevielen de cadeautjes!

Wie in ieder geval een fantastisch cadeau mocht ontvangen was Ivan Marquez. De Spaanse publiekslieveling kreeg een gepersonaliseerd paar schoenen. Eerlijk is eerlijk: ze zien er fantastisch uit.

We hebben hem al een tijdje niet meer gezien in De Goffert, maar Mathias De Wolf lijkt lief te zijn geweest dit jaar. Er liggen in ieder geval genoeg presentjes voor de Belg. Of zouden deze voor zijn vriendin zijn?

Ook Bart van Rooij viert de kerst met zijn vriendin. Zij plaatsen een foto waarin zij samen bij de kerstboom staan en beide genieten van een glaasje rode wijn.

En dan juist heel wat anders. Pedro Marques is even terug naar zijn thuisland. Misschien dat hij daar met zijn familie en vrienden de kerst viert, maar de spits laat in ieder geval een foto zien van het weer in Portugal. Dat is een stuk beter dan in ons koude kikkerlandje. Zou Marques zelf een beetje goed kunnen surfen?

Verder is ook Nany Dimata even terug naar zijn thuisland. In Brussel plaatst de Belgische spits een kiekje van waar hij zich precies bevindt.

Het lijkt erop dat iedereen de bal even laat voor wat hij is, maar niks is minder waar. Ibrahim Cissoko besteedde de avond op tweede kerstdag ‘gewoon’ met de voetbalschoenen aan.

Gelukkig voor ‘Ibi’ begint het echte werk alweer snel. Op zondag 8 januari om 14.30 uur treffen de Nijmegenaren landskampioen Ajax in de eigen Goffert. Tot die tijd hebben zowel de spelers als staf nog om zich voor te bereiden op het duel tegen de nummer twee van de Eredivisie, maar is er ook nog ruimte om te genieten van oud en nieuw.

Foto’s: Screenshots Instagram