NEC verkeert nog altijd in een sportieve crisis. De formatie van trainer Jack de Gier verloor vrijdag met 4-0 bij Jong Ajax en maakte een belabberde indruk op De Toekomst.

De beloften uit Amsterdam tekenden voor het eerste wapenfeit toen Danilo Pereira een schot loste na een voorzet van Sergino Dest, maar de redding van Marco van Duin mocht er zijn. Vervolgens liet NEC zich wat meer zien na een slappe start. Keeper Dominik Kotarski ving een schot van Tom Overtoom, terwijl pogingen van Sven Braken en Ole Romeny geblokt werden.

Jong Ajax opende na een half uur op curieuze wijze de score. Voor NEC zag het er vooral knullig uit, in het bijzonder Van Duin. De sluitpost kreeg zijn handen niet tegen een hoge voorzet vanaf links van Boy Kemper aan. De bal raakte vervolgens de tweede paal, kwam terug in het spel en werd door Dani de Wit in het doel getikt: 1-0. NEC drong daarna nog aan via Braken en Mathias Bossaerts, maar keek bij rust tegen een achterstand aan.

Het leek er nog op dat NEC de tweede helft goed begon met twee mogelijkheden van Braken. De spits snelde zich langs Sebastian Pasquali, maar schoot vervolgens voorlangs. Kort daarna kopte Braken over uit een voorzet van Leroy Labylle, waarna Jong Ajax aan de andere kant wel scoorde. Invaller Kaj Sierhuis schoot van afstand raak en deelde NEC daarmee de genadeslag uit.

Kort na de 2-0 gingen de sproeiers op de toekomst nog aan en duurde het even voordat de Amsterdammers ze uit kregen. Grappig misschien, maar voor NEC viel er weinig te lachen want het duurde niet lang voordat het 3-0 werd voor Jong Ajax. Vaclav Cerny snelde naar binnen en zorgde voor de derde goal van de thuisploeg. Che Nunnely, een andere invaller van Jong Ajax, bepaalde de eindstand in de slotfase op 4-0 en dat betekende opnieuw een afgang voor NEC.