NEC was tegen FC Groningen niet zichzelf en verloor, zonder dat de Noordelingen echt goed speelden, kansloos met 2-0. De nog steeds wat zieke Ramon Zomer is duidelijk: “Het was niks vandaag.”
De verdediger, die de laatste wedstrijden goed speelde, merkte dat hij tegen Groningen niet alles kon geven. “Ik spreek voor mezelf, maar ik heb de pijp echt leeg vandaag. Normaal moet drie wedstrijden in een week geen probleem zijn, maar we hebben deze week toch een paar zieken gehad. Ik was voor de wedstrijd tegen Willem II ook wat ziek, maar had er toen minder last van dan nu.”
“Het geloof ontbrak vandaag ook een beetje. We hebben best grote kansen gehad. Vlak na rust hadden we eigenlijk de 1-1 moeten maken en dan had de wedstrijd nog kunnen kantelen. Maar na de 2-0 weet je dat het heel moeilijk wordt.” Hij vertelt het met een iets wat schorre stem. “Niet alleen mijn keel doet pijn, alles is een beetje minder.”
Ondanks de nederlaag, blijft hij positief. “We hebben nu weer een week om te herstellen, dus zijn we tegen FC Twente weer fit. Dat zijn zware wedstrijden, maar wel leuke wedstrijden. Als je daar wat weghaalt verras je iedereen. Het is voor ons een uitdaging om dat te doen.”