Hij moet nog zeventien worden, maar Denyor Cicilia blonk gisterenavond uit onder de lat van het nationale elftal van Bonaire. De doelman van NEC onder 18 speelde tegen El Salvador met 1-1 gelijk en werd na afloop benoemd tot Man of the Match.

Bonaire maakt geen deel uit van de FIFA en doet dus niet mee aan de WK-kwalificaties of andere FIFA-toernooien. El Salvador was met een 81’ste plek op de FIFA-ranglijst aanvankelijk de favoriet, maar vond een 16-jarige NEC-jeugdexponent in zijn pad. In een wedstrijd waar ook FC Volendam-speler Quincy Hoeve meedeed, werd Cicilia uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Het is niet voor het eerst dat de jongeling indruk maakt voor Bonaire. Hij maakte in oktober 2023 zijn debuut in de Nations League-wedstrijd tegen Anguilla en hield meteen de nul. Dit kunstje herhaalde hij in de return tegen Anguilla. De wedstrijd tegen El Salvador was alweer zijn vierde interland voor Bonaire, terwijl hij over een week pas zeventien jaar wordt. Dit alles deed hij met hulp van keeperstrainer Rick van der Mast, die zowel bij de jeugd van NEC als bij Bonaire keeperstrainer is. De in Deventer geboren doelman kwam via de Arnhemse Boys en een jaar in de opleiding van Spaanse club SD Huesca in de zomer van 2023 terecht bij NEC onder 18.

Foto: Instagram El Salvador