Het is alle hens aan dek bij NEC. Na de thuisnederlaag tegen Heracles en drie opvolgende moeizame gelijke spelen tegen FC Utrecht, Willem II en ADO Den Haag lijkt de lijn naar beneden ingezet met als dieptepunt de 4-0 nederlaag vandaag, thuis tegen PSV.
"We willen een stadion dat gelijk achter je staat" riep Dwight Lodeweges hoopvol voorafgaand aan deze wedstrijd. Die hoop kon al na 19 seconden de prullenmand in. Toen had Balázs Dzsudzsák  op aangeven van Danko Lazovic de Eindhovenaren al op een 1-0 voorsprong gezet. Even was er hoop nadat Bjorn Vleminckx een dot van een kans kreeg vlak na de tegentreffer, maar doelman Andreas Isaksson redde adequaat op de inzet van de Belg. PSV besliste eigenlijk het duel twaalf minuten later toen Rens van Eijden de Braziliaan Jonathan Reis even kort uit het oog verloor: 0-2.
In de overige 75 minuten was het armoe troef aan Nijmeegse zijde. Dat werd nog eens onderstreept door de 37-jarige Patrick Pothuizen weer eens de voorkeur te geven boven de aanvallers Moestafa El Kabir en Rick ten Voorde. De verdediging, ooit solide, schutterde bij iedere omschakeling van PSV. Aanvallend is NEC kansloos als het eens de bal krijgt. Wellicht wordt het tijd om eens van systeem te veranderen in plaats van het altijd maar "heilige" 4-3-3.

PSV voetbalde de wedstrijd eenvoudig uit. Het werd kort na rust al in het zadel geholpen door Gabor Babos die een eenvoudig schot van Orlando Engelaar niet onder controle kreeg waardoor Otman Bakkal eenvoudig kon afronden. Drie minuten later stroomde De Goffert al snel leeg toen Youssef El-Akchaoui aan de handrem c.q. Danko Lazovic trok. De Serviër benutte zelf de strafschop en bracht de 0-4 op het scorebord.
NEC kan zich woensdag al revancheren door thuis in het bekertoernooi af te rekenen met Excelsior. Volgende week zondag mag de equipe van Lodeweges afreizen naar Rotterdam waar met het goeddraaiende Sparta afgerekend moet gaan worden. Dat moet ook gaan gebeuren, want de huidige 11e plaats verbloemt veel. In werkelijkheid staat de ploeg slechts één punt boven een nacompetitieplaats.
Zie hier de sfeerfoto’s.