Oliver Zelenika heeft maandag zijn officieuze debuut voor NEC gemaakt in de uitwedstrijd van Jong NEC bij Jong FC Emmen. De ploeg van trainer Ron de Groot won dankzij een treffer van Morad El Haddouti: 0-1.

Bij Jong NEC deden meerdere eerste elftalspelers mee, onder wie Frank Sturing, Brahim Darri en Paolo Sabak. Laatstgenoemde scoorde zondag nog voor de hoofdmacht tegen Jong AZ (3-1). Bij Emmen deed Luciano Slagveer mee, die na een half uur dicht bij een goal was maar naast schoot.

Aan de kant van NEC was Darri gevaarlijk met twee mogelijkheden, maar pas vlak voor rust werd het 0-1 dankzij El Haddouti. De aanvaller profiteerde van balverlies van Emmen en maakte de enige treffer van de avond.

Emmen voerde na rust twee wissels door om voor de gelijkmaker te zorgen, maar grote kansen bleven uit met Ben Scholte en Delano Grootenhuis binnen de lijnen. Freddy Quispel schoot nog naast en ook een poging van Slagveer belandde niet in het doel.

Jong NEC staat na zes wedstrijden op de vierde plek in de beloftencompetitie A met negen punten. Koploper Heracles Almelo heeft er liefst zestien.

Opstelling Jong NEC: Zelenika; Wouters, Sturing, Van Zutphen, Spierings; Hoogveld, Sabak (61. Haouat), Campman; El Haddouti, Van Zundert, Darri (72. Theunissen).

Foto: Rob Koppers