Ondanks zijn geringe productie dit seizoen, kan Género Zeefuik rekenen op waardering bij NEC. De bonkige midvoor wordt dit seizoen gehuurd van PSV en is belangrijk als aanspeelpunt. Zeefuik keert aan het einde van deze jaargang in principe terug naar Eindhoven, maar De Gelderlander meldt donderdagavond dat NEC de jongeling ook volgend jaar op de loonlijst hoopt te hebben.

Zeefuik is onder hoofdtrainer Alex Pastoor verzekerd van een basisplaats, maar heeft vooralsnog grootse moeite met het vinden van het net: in 21 competitiewedstrijden trof hij slechts tweemaal doel. Desondanks is de Gelderse club content met haar midvoor, die reeds te kennen heeft gegeven volgend jaar een dragende kracht te willen zijn bij PSV. Bij die club kan Zeefuik door concurrentie van onder anderen Tim Matavz en Jermaine Lens echter geen basisplaats toegezegd worden, waardoor een langer verblijf bij NEC tot de mogelijkheden behoort. ”Officieel is er nog niets geregeld”, vertelt de spits zelf.

Zeefuiks belangen worden vertegenwoordigd door Kees Ploegsma junior. Volgens de zaakwaarnemer is een definitieve overstap van zijn cliënt naar NEC nog zeker niet beklonken. ”Maar er is interesse’’, geeft hij toe. ”Er is daarbij ook belangstelling van een aantal andere clubs.” Zeefuik houdt bij de huidige nummer acht van de Eredivisie Melvin Platje op de reservebank. Laatstgenoemde blijkt doorgaans een stuk productiever, Platje was dit voetbaljaar al vijf keer trefzeker, maar de wijze waarop zijn teamgenoot het team laat functioneren, stemt coach Pastoor tot tevredenheid.