NEC verloor zondagmiddag voor de vijfde achtereenvolgende keer een competitieduel in de Eredivisie. De ploeg van Alex Pastoor had de touwtjes weliswaar stevig in handen tegen aartsrivaal Vitesse, maar dolf door een doelpunt van Giorgi Chanturia alsnog het onderspit in de Gelderse derby (0-1).
Género Zeefuik, centrumspits van de Nijmeegse formatie, kreeg enkele goede mogelijkheden, maar slaagde er desondanks niet in Vitesse-doelman Piet Velthuizen te passeren. ”We hebben hard geknokt en voldoende kansen gecreëerd, maar het wilde gewoon echt niet lukken", vertelt de PSV-huurling op het digitale thuis van NEC.
Zijn eigen spel kon 21-jarige Zeefuik ook niet helemaal bekoren.”’De eerste twintig minuten vond ik eigenlijk te slap van mezelf, maar later kwam ik meer in de wedstrijd en kreeg ik zelf ook een paar kansen. Hij wilde er gewoon echt niet in. De grootste kans knalde ik tegen Velthuizen op, die als een beest op me af kwam stormen. Hij keepte een fantastische wedstrijd, maar normaal gesproken moet dat gewoon een goal zijn natuurlijk."
De geboren Amsterdammer was onder de indruk van zijn eerste Gelderse derby. "Ja, drie rode kaarten, een paar gele kaarten en de nodige kansen over en weer. Dat hoort ook echt bij zo’n derby. Vooraf merkte ik al hoe beladen die wedstrijd is, met name gisteren op de training. Duizenden supporters rond het trainingsveld, met vuurwerk en spandoeken, dan leer je snel hoe belangrijk dit is. Daardoor is het ook extra jammer dat we het zelf niet hebben kunnen afmaken. Zij schieten die ene bal erin en Bony krijgt nog een kans, maar verder hebben ze eigenlijk helemaal niks gedaan’’, besluit een teleurgestelde Zeefuik.