NEC en PSV staan voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag stil bij het overlijden van Thijs Slegers. Slegers, voormalig perschef van PSV, overleed eerder deze week aan de gevolgen van leukemie.

Slegers was binnen PSV actief als manager perszaken. Daarvoor maakte hij furore als journalist van Voetbal International, waar hij ook clubwatcher was van PSV. Zijn overlijden raakt veel mensen in de voetballerij. NEC wenste maandag via sociale media alle nabestaanden al veel sterkte toe. PSV communiceert dinsdag dat de club bij de herstart van de Eredivisie tegen NEC voorafgaand stilstaat bij het overlijden van Slegers en met rouwbanden zal spelen. Ook roept de supportersvereniging van NEC op om in de 12e minuut van de wedstrijd te applaudisseren voor de oud perschef van PSV.

Zesde minuut stilte dit seizoen

Opvallend: al vier keer eerder werd er dit seizoen een minuut stilte in acht genomen voorafgaand aan een thuiswedstrijd van NEC. In de Goffert werd dit seizoen al stil gestaan bij het overlijden van NEC-held Tini van Reeken, de stadionramp in Indonesië, het overlijden van Pele & alle overleden NEC’ers in 2022 en de aardbevingen in Turkije. Alle keren was het indrukwekkend stil in het stadion.

NEC-PSV begint zaterdag om 20:00 in het Goffertstadion. Alle losse kaarten zijn uitverkocht, maar door de pilot Tweedekans verkoop zijn er nog enkele toegangsbewijzen te koop. Lees meer over Tweedekans verkoop!

Foto: Rob Koppers