Nog minder dan 50 uur tot de Strijd der Titanen. De Gelderse derby NEC – Vitesse belooft dit seizoen een hele speciale editie te worden. Een unieke samenwerking tussen NEC, alle aangesloten supportersgroeperingen heeft geleid tot een aaneenschakeling van festiviteiten, die 50 uur voorafgaand aan de aftrap zullen plaatsvinden. Vanwege het 50 jarig bestaan van de Supportersvereniging NEC is gekozen voor de countdown van 50 uur. Ook roepen alle groeperingen hun achterban op om zichtbaar als NEC-supporter naar de wedstrijd te komen.
 
Vrijdag is om 10.30 uur het startschot gegeven van het Derbyweekend. Om 13.30 uur was er een open persconferentie met Alex Pastoor en Gabor Babos. Tussen 17.00 en 19.00 uur was er een derbyborrel waar de OSRN alle gasten trakteerde op een drankje. Jochem van Gelder interviewde Henk Grim, Patrick Pothuizen en Arjan Ebbinge over hun ervaringen en er was een leuke kennisquiz om de derby kenners van NEC te testen.
Zaterdag gaat het programma verder!
– Tijdens de laatste training voor de wedstrijd om 10.30 uur (26 uur voor de derby) zullen Legio Novio magum en de HKN met een indrukwekkende sfeeractie de selectie een hart onder de riem steken om ze daarmee nog meer te motiveren voor de derby.
– Vanaf 12.30 uur (nog 24 uur tot aan de derby) is de Brasserie en het voorplein het toneel voor de gehele familie. Er staan diverse activiteiten op het programma, waaronder wederom een NEC kennisquiz met medewerking van diverse oud-NEC helden en diverse attracties voor de kinderen. Bovendien maken alle supporters samen een reusachtig spandoek als aanmoediging voor de spelers. De middag eindigt om 16.00 uur.
– Vanaf 20.30 uur (nog 16 uur tot aan de derby) organiseert de HKN in Goffertzicht een speciale Derby-night waarvoor iedereen is uitgenodigd.
 
Zondag 16 oktober
– De wedstrijddag staat natuurlijk bol van de sfeeracties in en rondom het stadion. De Supportersvereniging is vanaf 10.30 uur (nog 2 uur tot aan de derby) gastheer op Multifunctioneel Sportcomplex “De Eendracht” voor een speciale warming-up met Live DJ. Alle supporters zijn welkom.
– Voor aanvang van de wedstrijd zal de derby stemming er goed worden ingebracht met onder meer muziek en sfeeracties van Zifo, Legio, de HKN en de Supportersvereniging, zowel op de tribunes als op
het veld. We roepen iedereen op om tijdig naar het stadion te komen en om zichtbaar te zijn als NEC-supporter.
– Na afloop van de derby organiseert de Supportersvereniging een mooi supportersfeest in De Eendracht (voor leden en introducées).