In Jarda Podcast 115 schoof Anne Kolkman van Yvey aan. Hierin liet zij weten naar aanleiding van de geluiden van supporters, dat er voor komend seizoen verschillende acties zijn uitgezet om de rijen voor de verkoopcounters terug te dringen en de horeca-ervaring nog beter te maken.

Corona heeft voor een explosie in bierafname gezorgd. Zo werd er bijvoorbeeld bij NEC – De Graafschap in 2019, 3800 kleine en 2600 grote biertjes verkocht. Bij de wedstrijd NEC – FC Twente in 2022 werden er al 4200 kleine en 7500 grote biertjes verkocht. In topwedstrijden tegen bijvoorbeeld Ajax en Vitesse liggen deze aantallen nog hoger.

“We zijn met InBev gesprek over het plaatsen van tanks zodat daar raptaps op kunnen worden aangesloten. Hiermee kun je 9 halve liters in een keer tappen. Veel is wel afhankelijk van de infrastructuur en die zal worden aangepakt in samenspraak met de gemeente, veiligheidszaken en natuurlijk de club zelf.” Het doel van Yvey is om dit na de winterstop te realiseren.

Ander goed nieuws: om de druk op de counters te verlichten zal de eerste drie wedstrijden het welbekende biermannetje terugkeren!

Ook wordt er naar aanleiding van het fanonderzoek gekeken naar verbetering en uitbreiding van het assortiment.

Luister vanaf 17:40 naar het stuk van Anne Kolkman van Yvey.

Foto: Rob Koppers