De kansen op speelminuten voor Youri Loen in de hoofdmacht van NEC lijken dit seizoen minimaal. Het jeugdexponent komt het best uit de voeten als controlerende middenvelder, maar heeft op die positie de concurrentie van onder anderen Ryan Koolwijk, Krisztián Vadócz en Nick van der Velden. Maandagavond pakte de 20-jarige Loen ook nog eens een directe rode kaart, na een harde tackle, in de wedstrijd tegen Jong Feyenoord (1-4 verlies).
”Die rode kaart maakte voor ons de wedstrijd kapot”, vertelde de geboren Nijmegenaar, die vlak na de thee, bij een 1-1 tussenstand, kon gaan douchen en het beloftenelftal nadien met grote cijfers zag verliezen, aan De Gelderlander. "Wij waren beter dan Feyenoord. Dit hadden de eerste punten van het seizoen moeten worden.” Een lange schorsing dreigt voor Loen, waardoor hij de competitieduels met PSV en Vitesse naar alle waarschijnlijkheid zal missen.
Het feit dat de blonde jongeling zich in het eerste van NEC lijkt te moeten richten op een plekje in de verdediging, zint hem allerminst. "Ik ben een controlerende middenvelder. Als ik daar sta, speel ik goed. Je moet mij niet als linksback gebruiken, zoals tegen Jong Ajax. Elke training, elke wedstrijd met Jong NEC probeer ik de trainer te overtuigen dat ik speelminuten verdien. Tegen AZ kwam ik er twintig minuten voor tijd in. Ik ben klaar voor meer.”