Het was een succesvol weekend voor de voetbalschool van NEC. De A1 won met 1-0 van ADO Den Haag, de B1 verloor op eigen veld nipt van Ajax, de C1 won net als de A1 van ADO Den Haag (0-2) en de D1 van trainer Jord Roos boekte een 1-4 zege op Brabant United.

De A1 van NEC heeft zaterdagmiddag voor het eerst drie punten weten te pakken. Op eigen veld werd ADO Den Haag met 1-0 verslagen. Rick Wouters was de gevierde man bij de Nijmegenaren. De linksback kopte in de blessuretijd de winnende binnen. Het team van trainer Virgilio Texeira bezet na vier wedstrijden de negende positie op de ranglijst. 

De B1 van de Nijmeegse voetbalschool was minder fortuinlijk en gingen met 1-2 onderuit tegen Ajax. De Amsterdammers kwamen al snel op een 0-2 voorsprong, maar liet NEC door een rode kaart terugkomen in de wedstrijd. Youri Roseboom maakte de aansluitingstreffer (1-2), maar daarmee hield het ook op. Ook de B1 bezet de negende plaats op de ranglijst.

In het mooie Den Haag was de C1 met 0-2 te sterk voor ADO. Tije Leenders was tot tweemaal trefzeker voor de Nijmeegse ploeg. Het team, dat getraind wordt door Mark Otten, bezet de tiende plaats op de ranglijst. 

Ten slot de D1. Het team van trainer Jord Roos deed het heel goed dit weekeinde en won met 1-4 van Brabant United. Thomas Reinders, Koen Jansen en Gijs Stolwijk (2x) zorgden voor de doelpunten.Daarmee is het team van Roos ook het best presterende team binnen de voetbalschool. De onder 13 staat met negen punten op een gedeelde vierde plaats. 

Foto: David van Haren