Lucas Woudenberg had een belangrijke rol in de overwinning op SC Heerenveen. De linksback, die dit seizoen op huurbasis overkomt van Feyenoord, was in zijn tweede wedstrijd voor NEC goed voor de assist op de 1-0. Verder viel hij op door veelvuldig mee op te komen aan de linkerkant.

"Ik denk dat dit de beste wedstrijd van het seizoen is voor ons", begint Woudenberg tevreden over de wedstrijd. "We hadden afgesproken dat we er vanaf minuut één bovenop zouden klappen. Zeker thuis met de supporters geeft dat een extra energie. De eerste helft hadden we veel kansen en maken we de 1-0. In de tweede helft is het dan wachten op de 2-0. Het duurde wel lang, maar dan is het spelletje gespeeld. Eigenlijk heeft Heerenveen geen kansen gehad. Als iedereen druk zet, zijn we tot veel in staat."

Woudenberg had een positieve indruk van NEC toen hij overkwam van Feyenoord. "Ik had wel gezien dat het goed was en dat we een goede ploeg hadden. Tegen Roda kwam het er aanvallend niet helemaal uit en vandaag wel", aldus Woudenberg. Zijn inbreng had veel te bieden deze wedstrijd. "We hadden afgesproken dat de buitenspelers iets meer naar binnen zouden gaan, waardoor Todd (Kane, red.) en ik op konden stomen en gevaarlijk konden zijn."

Dinsdagavond volgt de bekerwedstrijd in en tegen Noordwijk. Een wedstrijd waar makkelijk nonchalant over gedaan kan worden. "Dit moeten we niet onderschatten, want dit zijn wedstrijden waarvan je denkt ‘dat doe je wel even’, maar zeker voor NEC is elke wedstrijd een nieuwe. We moeten nu genieten van de drie punten en vanaf zondag weer de knop om." Zondag is NEC te gast bij PSV. Woudenberg sluit optimistisch af. Een overwinning? "Daar gaan we voor. We willen een goed resultaat boeken."