JRutger Worm vertrok afgelopen zomer naar het Australische Melbourne Heart. Velen vonden de aanvaller van NEC te jong voor een dergelijke overstap, maar Worm zelf is nog steeds blij met zijn vertrek naar het verre land.
"Ik had tien jaar bij NEC gespeeld en heb honderd wedstrijden in het eerste gespeeld, waarvan veel invalbeurten", zegt Worm in gesprek met Voetbal International. "En dan ben je 23 en heb je het in Nijmegen wel zo’n beetje gehad, ga je op zoek naar een andere club en komt dit avontuur op je af. John van ’t Schip heeft me gevolgd en zag wel iets in mij."
"Bij NEC kreeg ik een beetje het stempel van ‘eeuwig talent’ of iemand die altijd wel als wisselspeler te gebruiken was", zo vervolgt de 24-jarige Worm zijn verhaal. "Daar kom je moeilijk van af, maar ik weet dat ik meer kan. Ik groeide niet meer bij NAC, ik speelde niet optimaal en bijna nooit negentig minuten. Dus toen dit aanbod kwam en ik de voor- en nadelen ging afwegen, dacht ik: ‘Dit is een trainer die me zelf heeft gehaald, dus hij heeft vertrouwen in me’."
De gezinssituatie van Worm maakte de keuze ook makkelijker. "Ik ben nog jong, mijn vriendin en ik hebben nog geen kinderen, je kunt vrij je keuzes maken en Australië is een van de mooiste landen van de wereld. Ik kan me hier helemaal uitleven. Natuurlijk, de A-League is een wat mindere competitie dan de Eredivisie, maar het belangrijkste voor mij is: ik kom aan spelen toe. Ik word hier beter, krijg ritme, vastigheid, vertrouwen; de mensen vinden me hier goed."
"Ik heb het gevoel dat ik word gewaardeerd en dat is een heel verschil met Nijmegen, daar was ik een van de velen. Dan was ik weer linksbuiten, dan rechtsbuiten, ik werd op 10 gezet… Hier ben ik een vaste waarde. Als ik Nederland speel zoals nu n de A-League doe, missta ik niet", aldus Worm, die nog niet denkt aan de lange termijn. "Het is in principe een contract voor twee jaar, daarna heb ik het vertrouwen terug. Als ik terugkom in Nederland, zie ik wel weer."
Bron: Voetbalprimeur