Randy Wolters staat voor zijn basisdebuut bij NEC. Voor de aanvaller is het uitduel met Go Ahead Eagles van vrijdagavond speciaal; hij speelde eerder twee seizoenen in Deventer. Met NEC hoopt hij nu de drie punten te pakken in De Adelaarshorst.

"Ik ben er vrij ontspannen in", zei Wolters tegen ForzaNEC.nl. "Ik kijk er wel naar uit. Ik heb de mooiste tijd in mijn carrière tot nu toe bij Go Ahead beleefd. Het is een wedstrijd op zich. Toen ik geblesseerd raakte, hoopte ik sowieso deze wedstrijd te halen. Dat is gelukt. Nu gaan we met goede moed naar deze wedstrijd. Alle wedstrijden zijn lastig, deze ook. Mij maakt het niks uit, of het nou RKC of Go Ahead is. De punten moeten gepakt worden."

Wolters is naar eigen zeggen fit genoeg om aan de start te verschijnen tegen Go Ahead. Eerder viel hij twee keer in. "Het gaat goed, ik voel me goed. Geen reactie na een training. Mij hoor je niet klagen. Ik heb aangegeven, in samenspraak met de fysio’s en de trainers, dat ik klaar ben voor hetgeen wat de trainer zou willen. We gaan zien wat de trainer in petto heeft, dat is aan hem."

De vleugelspeler zag Go Ahead afgelopen maandag nog spelen, op bezoek bij Jong FC Utrecht (2-4). De wedstrijd stond in het teken van Leon de Kogel, een goede vriend van Wolters die zijn voetbalcarrière moest beëindigen na een ernstig auto-ongeluk. Tijdens de wedstrijd en voorafgaand met een crowdfundingsactie werd in totaal 25 duizend euro opgehaald. "Het was een mooie happening. Mooi initiatief van FC Utrecht en Go Ahead. Voor Leon is het een mooi steuntje in de rug. Hopelijk kan hij dit hoofdstuk nu afsluiten. Het zal nog wel even nodig hebben om alles af te sluiten."

Wolters zag de tegenstander van vrijdag dus ook al in actie. "Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar ik heb wel gezien hoe Go Ahead speelt. Ik verwacht een scherp Go Ahead die er voor eigen publiek op zullen klappen. Daar moeten wij een antwoord op hebben."

Foto: Rob Koppers