Voor Randy Wolters waren het veelbewogen uren richting de thuiswedstrijd van NEC tegen Roda JC (1-0). Zijn dochtertje werd donderdag opgenomen in het CWZ-ziekenhuis en de vleugelaanvaller van NEC bleef tot diep in de nacht bij haar. Wolters wilde wel gewoon voetballen en leverde tegen Roda de assist bij de goal van Jordy Bruijn.

"Het was even schrikken", legde Wolters uit tegenover ForzaNEC.nl. "Ze heeft een oorontsteking, maar achter haar oor is het ook ontstoken. Dat blijkt een risico te zijn, ook voor haar hersentjes. Ze moet vijf dagen in het ziekenhuis blijven en ze is aan de antibiotica. Het was heftig om haar daar te zien, niet wetende wat er zou gaan gebeuren. Dat ging door merg en been, gewoon klote."

Wolters hield – zoals hij vaker doet – zijn Instagram-volgers op de hoogte. Het gaat gelukkig goed met zijn dochtertje, van wie hij op social media maar al te graag foto’s en video’s deelt. "Ik heb er vertrouwen in dat ze na vijf dagen gewoon weer lekker naar huis mag. Dan kunnen we de boel weer op stelten zetten samen. We hebben een kort nachtje gehad. Mijn vrouwtje heeft daar ook geslapen, ik niet. Maar ik heb geen oog dichtgedaan."

Toch heeft de 28-jarige aanvaller niet overwogen om vrijdag niet in actie te komen. "Ik kan daar toch niks anders doen dan bij haar zitten. Ze is in goede handen. Ik heb veel steun gehad van de jongens in het team en vooral ook van de trainer. Mijn vrienden en familie waren er ook. Voetbal is voor mij een goede afleiding, probeerde er op het veld niet mee bezig te zijn zodra de warming-up begon. Ik was misschien wel wat stiller dan normaal. Ik ga douchen en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis toe, kijken hoe het met die kleine gaat."

Wedstrijd
Wolters was heel blij met zijn eerste assist in dienst van NEC. De aanvaller bediende Bruijn na zeven minuten en zag het 1-0 worden. "Ik zag Jordy schuin weglopen en hoefde de bal alleen nog mee te geven. Hij deed de rest. Heel fijn, zo’n vroege goal. We zitten in een fase waarin we soms meer verdienen dan dat we krijgen. Ik vind dat deze groep echt meer verdient. Ik ben blij dat het er nu uitkomt. De club, maar ook vooral de jongens verdienen dit. We hebben er hard voor gewerkt."

Wolters viert de 1-0 met doelpuntenmaker Jordy Bruijn

NEC liet tegen Roda veel strijd zien. "Bij vlagen zag het er aardig uit, maar vaak kwam het aan op strijd en passie. Dat zit er nu in, waar het voor de winter vaak miste. Het zorgt voor vertrouwen en dan valt er even wat minder te nuilen. Het publiek ging er vol achter staan, daar haal ik energie uit. Het doet iets met de groep. Een dikke voldoende voor de fans. Je doet het uiteindelijk voor de mensen. Ook zij verdienen dit."

Foto: Rob Koppers