De dagen van Randy Wolters bij NEC lijken geteld. De 29-jarige aanvaller kwam in de eerste seizoenshelft minder aan spelen toe en ging vanwege een blessure niet mee op trainingskamp naar Spanje. Nu meldt het Leidsch Dagblad dat Wolters te horen heeft gekregen dat hij transfervrij mag vertrekken.

De afwezigheid van Wolters in Spanje was sowieso al een discussiepunt. De officiële lezing van NEC was namelijk een enkelblessure, terwijl Wolters nu zelf over een kniekwetsuur praat. Trainer François Gesthuizen zei bij vertrek ook nog tegen Omroep Gelderland dat de vleugelspeler tijdens de vakantie de blessure had opgelopen en daarom thuis bleef.

"Maar dat is onzin", pareert Wolters. "Ik heb een tijdje rond gelopen met een lichte irritatie in mijn knieholte en daar nam ik ook pijnstillers tegen. Het was niets ernstigs. Maar ik wilde geen risico nemen en daarom hebben we besloten dat het beter was om mij gewoon in Nederland te laten behandelen."

Wolters raakte vlak na zijn komst bij NEC in 2018 zwaar geblesseerd aan zijn knie, maar was daarvoor al geliefd bij de supporters. Die bezorgden hem een warm welkom in het Goffertstadion toen hij eenmaal was hersteld. Dit seizoen startte Wolters in het begin nog, maar na een aantal wedstrijden raakte hij zijn plek kwijt en speelde hij nauwelijks meer. "Die onduidelijkheid is vooral vervelend. Er wordt hier niet veel gecommuniceerd, dat maakt het lastiger."

Het contract van Wolters loopt in de zomer af, maar een winters vertrek ligt voor de hand. "Als de mogelijkheid zich voordoet, mag ik weg. Ik kijk om mij heen, maar er valt nu nog niets zinnigs te zeggen. Zo lang ik speler van NEC ben, zal ik in ieder geval de volle honderd procent geven voor de club. Maar dat ik in een lastige situatie zit, is wel duidelijk. Als voetballer is dit mijn moeilijkste periode uit mijn carrière."

Foto: Rob Koppers