Randy Wolters zag NEC zondagmiddag onderuitgaan op bezoek bij Sparta (1-0). De Nijmegenaren konden het spel van de laatste weken niet doortrekken en hadden weinig in te brengen. Wolters baalde als een stekker. “Sparta was gewoon net wat feller.”

Op het laatst was NEC toch nog heel dichtbij een ‘gestolen’ punt, aldus Wolters zelf. “Josef (Kvida, red.) kopte op de paal en de rebound kwam net achter me. Ik moest met een soort halve omhaal reageren. Ik raakte de bal niet goed, als ik hem vol had geraakt was die er sowieso ingegaan. Ik ben er doodziek van, ik doe vanavond geen oog dicht.”

De afgelopen weken had NEC een stijgende lijn te pakken. Vandaag vielen de Nijmegenaren weer een beetje terug. Wolters: “Dat ligt ook aan Sparta. Zij staan niet voor niets tweede op de ranglijst. Wij moesten met de drie snelle mannen voorin voor veel diepgang zorgen, maar dat kwam er, zeker in de eerste helft, niet uit.”

“Sparta liet ons het spel maken. Zij zetten totaal geen druk op ons. Dan moeten we niet steeds de lange bal spelen, er was genoeg ruimte om te voetballen. Op basis van werklust bleven we lang in de wedstrijd.” Het gemis van Ferdy Druijf was groot. “We zaten in een bepaalde flow en dan valt de kapstok weg. Maar het is geen excuus, want Sparta miste er ook een aantal. We kwamen gewoon tekort.”

De komende drie wedstrijden moet NEC het opnemen tegen beloftenteams. “Het is altijd maar de vraag welke opstelling zij uit de hoge hoed toveren. Jong Ajax en Jong PSV zijn gewoon echt hele goede ploegen, waar we onze handen vol aan zullen hebben.” Verliezen bij Sparta is geen schande, dus moet NEC niet bij de pakken neer blijven zitten. “We moeten nu niet teveel gaan praten enzo. We gaan deze week gewoon weer goed trainen. Met de supporters erachter kan er nog van alles gebeuren.”

Foto: Orange Pictures