Randy Wolters was vrijdag met twee assists belangrijk in de ruime overwinning tegen FC Den Bosch. De aanvaller is blij dat hij na zijn lange blessure langzaam weer op zijn oude niveau komt.

"Ik ben blij dat ik de lijn van vorige week heb kunnen doorzetten", vertelt Wolters over de wedstrijd tegen Roda, toen hij de assist voor de enige goal van de wedstrijd leverde. "Tegen FC Dordrecht speelde ik gewoon niet goed, maar de laatste wedstrijden kan ik weer beslissend zijn. Daarvoor ben ik hier naartoe gekomen en dat voelt heel goed."

Naast zijn twee assists was Wolters ook actief aan het proberen om als doelpuntenmaker op het scorebord te komen. "Ik heb een paar lekkere acties gehad. Vooral die actie op rechts, waar ik drie à vier man voorbijga, dat had een beter lot verdiend. Dat is de Randy die ik wil en kan zijn en daar ben ik trots op. Ik moet niet vergeten dat ik geblesseerd ben geweest en mezelf tijd gunnen. Want het is echt een heftige blessure geweest."

Sinds hij tegen Jong FC Utrecht zijn debuut maakte, samen met Mattijs Branderhorst en Jordy Bruijn, verloor NEC niet meer. Die kwaliteitsinjectie heeft gezorgd voor een nieuwe felheid in de groep. "We brengen bepaalde kwaliteiten mee, die op dat moment misschien niet aanwezig waren. Het is niet direct oorzaak en gevolg, maar het speelt natuurlijk wel mee. We moesten wel de frisheid terugbrengen in de groep."

In de beginfase zaten de aanvallers van NEC heel fel op de verdediging van Den Bosch, wat zorgde voor de twee vroege goals. "Dat is één van mijn kwaliteiten en die rol heb ik ook gekregen van de staf. Ik moet veel energie leggen in het drukken zetten. Er is tegen mij gezegd: "Randy, neem ze op sleeptouw, pak die verantwoordelijkheid", want ik kan mensen aansturen. Ik had het twee weken geleden nog over met Jordy dat ik zo snel mogelijk mijn eerste assist wilde hebben en nu ben ik los met weer twee assists. Ik heb heel vertrouwen in deze groep, heb altijd al gezegd dat dit er echt inzat."

Foto: Rob Koppers