Randy Wolters vertrok een tijd terug bij NEC. Hij traint nu mee bij ADO Den Haag, waar hij zijn conditie op peil houdt, maar de 30 jarige Leidenaar staat open voor een terugkeer bij de Hagenezen. Met VI blikte hij terug op zijn periode bij NEC.

"Ik had nooit verwacht dat ik dit seizoen zo weinig zou spelen", begon de aanvaller. Wolters begon ook niet zo slecht aan het seizoen. Tegen Jong Ajax waar hij voor het eerst in de basis startte dit seizoen leverde hij twee assists, toch was het geen voorbode voor het seizoen dat er zou komen. De laatste basisplaats van Wolters was in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht die met 2-0 werd verloren. Wolters, die zelf altijd zegt sterk in zijn schoenen te staan, had het in die periode wel lastig. "Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij NEC en ik heb niks tegen de club, maar ik had wel periodes dat ik dacht: waar doe ik het voor? Dat heeft iedereen weleens, denk ik."

Wolters raakte in de eerste week bij NEC zwaar geblesseerd aan zijn knie, einde seizoen dacht iedereen. "Na die blessure kwam ik wel heel goed terug, misschien wel iets te snel", zei Wolters. In de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht van het seizoen 18/19 maakte Wolters zijn eerste minuten voor NEC. Zonder nog een minuut gespeeld te hebben scandeerde de Goffert zijn naam. "Dat was fantastisch, hoe de mensen toen reageerden. Mijn eerste actie was ook meteen goed. Ik speelde ook mindere duels. Toch was ik wel belangrijk. Met Ferdy Druijf en Jordy Bruijn had ik een goede connectie."
 
Nieuwe club
NEC en Wolters besloten uiteindelijk om niet met elkaar verder te gaan. De aanvaller weegt ondertussen zijn opties, "Er is zeker interesse, vooral uit het buitenland. Het is even afwachten wat er kan en wat niet. Er zitten wat landen tussen die wat verder zijn van hier. Ik heb in mijn hoofd ook wel een voorkeur voor bepaalde landen en clubs, ook waar ik liever niet speel." Wolters gaat de komende periode alle opties doornemen en kijken wat de beste is. "Voorlopig ben ik blij dat ik met ADO kan meetrainen."

Foto: Rob Koppers