Rogier Meijer heeft zijn contract als trainer van NEC met een jaar verlengd. Het huidige contract van de 41-jarige trainer liep na dit seizoen af. Zowel Meijer als de club gaf na de evaluatiegesprekken eind februari al aan graag met elkaar door te willen.

Meijer sprak destijds al het vertrouwen in een goede afloop van de onderhandelingen uit. “We zijn al drie jaar in ontwikkeling en nog niet op elkaar uitgekeken. Zowel op het veld als eromheen is er veel veranderd. Ik denk dat dat proces na drie jaar nog niet klaar hoeft te zijn”, vertelde Meijer toen. De trainer erkende toen wel dat er nog het nodige moest gebeuren in aanloop naar volgend seizoen. “Ik denk dat er komende zomer best wel wat moet gebeuren aan de selectie. We hebben allebei wel het vertrouwen dat we dat met elkaar kunnen bereiken.”

Unicum

Meijer gaat door zijn contractverlenging richting zijn vijfde seizoen als hoofdtrainer bij de club: een unicum. Pas één keer eerder zat een trainer zo lang als eindverantwoordelijke op de bank bij NEC, maar dan moeten we wel terug tot 1970. Toen stopte Jan Remmers na 9 (!) seizoenen als hoofdtrainer van NEC.

Trainerstrio

Meijer werd hoofdtrainer van NEC in 2019. Na een seizoen gefungeerd te hebben in een trioconstructie met Francois Gesthuizen en Adrie Bogers kwam Meijer in 2020 alleen aan het roer te staan. Binnen een jaar promoveerde de oefenmeester naar de Eredivisie en daarin speelde hij zich met zijn ploeg als promovendus redelijk eenvoudig veilig.

Terwijl in het huidige seizoen nog zeven wedstrijden op de planning staan, heeft NEC haar doelstelling nog eenvoudiger dan vorig seizoen bewerkstelligd: na de zege op RKC op 17 maart werd de heilige grens van 34 punten behaald. Meijer heeft samen met zijn spelersgroep de ambitie uitgesproken zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Met slechts één punt achterstand op plaats 8, de plaats die door de bekeruitschakeling van SV Spakenburg gegarandeerd een play-offplek oplevert, ligt alles nog open.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers