NEC speelde Paasmaandag in een zwaar tegenvallend duel gelijk tegen Telstar: 1-1. De ploeg van trainer Rogier Meijer was in de eerste helft weliswaar de baas dankzij een gelukkige eigen goal van de bezoekers, maar verloor alle grip in de tweede helft. NEC moest het zonder Rens van Eijden en Jordy Bruijn doen. De Nijmegenaren hebben nu drie wedstrijden op rij niet gewonnen.

Nadat er op de middenstip een helikopter was geland in het kader van de samenwerking tussen het Amalia-kinderziekenhuis en NEC kon de wedstrijd tussen NEC en Telstar beginnen. Opvallend was de aanvoerder van NEC. Cas Odenthal mocht voor het eerst de band dragen. Omdat Rens van Eijden en reserveaanvoerder Jordy Bruijn afwezig zijn krijgt Odenthal de eer om de aanvoerdersband te dragen. Overigens hing er bij 080 een protestdoek met de tekst ‘Boycot Qatar 2022′. Het is zeker niet de eerste keer dat supporters in Nederland protesteren tegen het WK in Qatar, maar het is de eerste keer dat we zo’n doek in de Goffert zien.

Beide teams probeerden direct de aanval te zoeken. In de zevende minuut leidde het tot een eerste kansje. Mattijs Branderhorst verkeek zich op een voorzet vanaf de rechterkant, maar de aanvaller van Telstar kopte de bal met boogje op het dak van het doel. De eerst kas van NEC volgde direct daarna. Na een afgeslagen corner bracht Souffian El Karouani de bal voor. Javier Vet ontsnapte aan zijn verdediger, maar helaas was de bal nog iets te hoog om goed op de pantoffel te nemen en dat zorgde ervoor dat Javier Vet de bal naast het doel liep. Zo waren beide ploegen al gevaarlijk geweest, maar daar bleef voor een lange tijd ook bij. Joep van der Sluijs, die na lange tijd weer in de basis startte, oogde erg gretig. Hij besloot ook eens uit te halen op de rand van het strafschopgebied. De bal belandde in de handen van keeper Jasper Schendelaar. Telstar hebben we sinds dat ene momentje rond de zevende minuut niet meer voor het doel van NEC gezien. De Nijmegenaren daarin tegen zochten telkens de aanval en scoorde uiteindelijk. Loon na werken heet dat. Van der Sluijs trapte de bal richting de eerste paal en Tavsan sprong tegen de bal aan en hoe die het doet weten we niet, maar de bal belandde achter de keeper. De voorspong van NEC was ook verdient. Met een 1-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Tweede helft

Waar het in de eerste helft het waaide, hagelde en sneeuwde. Scheen bij aanvang van de tweede helft het zonnetje. Dat leek Telstar een impuls te geven. In een tijdsbestek van 3 minuten creëerden de ‘witte leeuwen’ twee grote kansen. Branderhorst kon bij de eerste poging de bal keren. De tweede kans werd tegen het zijnet geschoten. NEC kwam niet goed uit de kleedkamer. De Nijmegenaren werden ook slordig. Kevin Bukusu leverde de bal in bij Redouan El Yaakoubi die de kans kreeg van ver uit te halen. Het dwong Branderhorst tot een redding. Uit de corner die volgde scoorde Telstar. Telstar speelde veel beter dan NEC in de tweede helft en de Nijmegenaren, die het echt uit een ander vaatje moesten gaan tappen.

Trainer Rogier Meijer besloot in te grijpen. Hij haalde Rangelo Janga en Joep van der Sluijs eraf en wisselde Ayman Sellouf en Terrel Ondaan in. Toch kreeg Telstar een enorme kans en weer uit een corner. Vanaf de penaltystip kon er gekopt worden en Branderhorst moest de bal van de lijn slaan. NEC stond met de rug tegen de muur en hoe anders was dat in de eerste helft. Ook doelpuntenmaker Elayis Tavsan moest het veld ruimen. Van hem kwam ook weinig terecht in de tweede helft. Jonathan Okita moest voor meer elan zorgen. Het wilde niet lukken aan de kant van NEC. Telstar kwam er nog gevaarlijk uit. De bezoekers dachten nog aan een penalty na een harde maar zuivere tackle van Bart van Rooij in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf een corner. Kreeg NEC dan nog een kans? Ja, heel even stonden de Nijmegenaren voor het doel van keeper Schendelaar. Helaas kwam er geen 100% kans uit. Het leidde tot een teleurstellend gelijkspel: 1-1.

Scoreverloop:
1-0 Elayis Tavsan 39′
1-1 Glynor Plet 58′

Gele kaarten: Cas Odenthal, Dirk Proper (NEC), Redouan Taha El Idrissi (Telstar)

Scheidsrechter: Jesse Rozendal

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Cas Odenthal, Édgar Barreto, Kevin Bukusu, Souffian El Karouani; Dirk Proper, Javier Vet (70′ Javier Vet), Joep van der Sluijs (64′ Ayman Sellouf); Elayis Tavsan (78′ Jonathan Okita), Rangelo Janga (64′ Terrel Ondaan)

Opstelling Telstar: Jasper Schendelaar; Ilias Bronkhorst (59′ Ozan Kockü) , Redouan El Yaakoubi, Vincent Regeling, Siebe Vandermeulen, Yael Liesdek (59′ Redouan Taha El Idrissi); Anass Najah, Lesley Bakker, Sven van Doorm; Glynor Plet, Gyliano van Velzen (80′ Robin Eindhoven)

Foto’s: Rob Koppers