De winterse transferperiode zit erop. Ook op Deadline Day was het rustig in Nijmegen. Algemeen directeur Wilco van Schaik bleef alert voor eventuele versterkingen, maar uiteindelijk was het alleen een spits die werd aangetrokken. Daartegenover stond het vertrek van twee verdedigers. Tijd om de balans op te maken.

Thibo Baeten

NEC was op zoek naar een nieuwe impuls voor de voorhoede van de selectie. In deze zoektocht kwamen de Nijmegenaren uit bij een jonge Belg. De achttienjarige spits Thibo Baeten tekende een contract tot medio 2024. Baeten kwam dit seizoen zevenentwintig keer in actie bij de reserveploeg van Club Brugge, waarin hij negen keer het net wist te vinden. Zijn contract bij de topclub uit België liep komende zomer af, waardoor NEC niet te veel voor hem heeft hoeven neerleggen. NEC troefde met de komst van Baeten diverse Serie A-clubs en bijvoorbeeld ook Valencia af. De spits wordt in Nijmegen gezien als aankoop voor de toekomst en het is dan ook maar de vraag hoeveel we van Thibo Baeten gaan zien dit seizoen.

Syb van Ottele

Het hing al een tijdje in de lucht, maar op 8 januari was het dan zo ver: Syb van Ottele werd gepresenteerd bij SC Heerenveen. De negentienjarige verdediger annex middenvelder speelde dit seizoen negen wedstrijden voor NEC. Mede door coronabesmettingen in de selectie maakte Van Ottele zijn debuut in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (0-1 winst). Hij speelde hierna sporadisch in de basis, maar wist na zijn goede debuut de stijgende lijn niet door te zetten. Het was dan ook vaak stuivertje wisselen tussen hem en Kevin Bukusu voor de plek naast aanvoerder Rens van Eijden. De geboren Nijmegenaar koos vervolgens voor een mooie transfer naar de Eredivisie.

Gabriël Culhaci

In het begin van het seizoen maakte NEC er melding van dat linksback Gabriël Culhaci voor de rest van het seizoen gehuurd zou worden van FC Utrecht. Door de stormachtige ontwikkeling van Souffian El Karouani werd deze huurperiode niet wat beide partijen er van gehoopt hadden. De Domstedelingen haalden de eenentwintigjarige linksback dan ook terug. Culhaci mocht in totaal drie keer invallen voor de ploeg van trainer Rogier Meijer. In de week dat Culhaci terugkeerde naar FC Utrecht stond voor NEC de thuiswedstrijd tegen de beloftenploeg van die club op het programma. NEC wist deze wedstrijd met 2-0 te winnen. Culhaci, invaller bij Jong Utrecht, liet Elayis Tavsan makkelijk langs hem dribbelen die daarna de bal snoeihard in het doel schoot en voor de eindstand tekende.

Denk jij dat NEC goed heeft gedaan aan deze transfers? En wat verwacht jij van onze nieuweling Thibo Baeten? Laat het hieronder weten in de reacties.

Foto’s: Rob Koppers