Willem ll is morgen de tegenstander van NEC. De Tilburgers hebben net zoals NEC zes punten gehaald in de drie eerdere speelrondes. De trainer van Willem ll, Fred Grim, verwacht dan ook een spannend duel in De Goffert.

“NEC is een ploeg die al wat langer met elkaar speelt. Ze hebben een aantal goede versterkingen gehaald, denk natuurlijk aan Lasse Schöne. Er staat echt een team en die hebben gewoon goed zes punten gehaald. Net als wij begonnen ze met een groot verlies. Tegen Ajax zag het er niet heel goed uit, maar daarna hebben ze dat goed hersteld”, aldus Grim.

De ‘Tricolores’ begonnen het seizoen met een flinke nederlaag in een thuisduel tegen Feyenoord (0-4), maar daarna herpakte de ploeg van Grim zich. Eerst werd Vitesse verrassend aan de kant gezet (0-3), om vervolgens thuis nipt te winnen van PEC Zwolle (1-0). De Tilburgse club heeft dit jaar een jubileum aangezien het 125 jaar bestaat en begint dat seizoen dus erg goed met zes punten uit drie wedstrijden. Zeker na het afgelopen seizoen, waarin de Tilburgers maar net de play-offs voor promotie en degradatie ontkwamen. Willem ll eindigde toen op een veertiende plek, met één punt meer dan uiteindelijke degradant FC Emmen.

Afwezigen

Willem ll zal het tegen NEC moeten stellen zonder een drietal namen. Zo raakte Wesley Spieringhs afgelopen week geblesseerd op de training en kwam nieuweling Ringo Meerveld (overgenomen van FC Den Bosch) niet volledig fit binnen. Daarnaast zal keeper Robin Ruiter niet bij de wedstrijdselectie zitten. Hij verloor na de eerste speelronde zijn basisplaats, sindsdien zit Ruiter überhaupt niet meer bij de selectie van de Tilburgers. De keeper zou een van de grootverdieners is de selectie zijn en daar zit Willem ll nu mee in de maag.

Vermoedelijke opstelling Willem ll: Wellenreuther; Owusu, Heerkens, Jenssen, Köhn; Saddiki, Sağlam, Llonch; Nunnely, Wriedt, Köhlert.

Foto: Rob Koppers