‘Die Breinburg, die halen we wel even binnen’. Dat moeten ze bij Willem II hebben gedacht, toen ze Anouar Kali verkochten aan FC Utrecht. 

Breinburgs zaakwaarnemer, Frank Schouten, verkeerde in de veronderstelling dat NEC wel zou meewerken aan een overgang van Breinburg naar de Tilburgers. Dat blijkt uit een verhaal dat het Brabants Dagblad vrijdag schreef. Met die uitspraak in het achterhoofd liet de technische staf van Willem II Kali alvast vertrekken naar Utrecht. De Domstedelingen hadden ongeveer 150.000 euro over voor de middenvelder.

Toen technisch directeur Joris Mathijsen van Willem II vervolgens naar de Goffert belde en royaal 75.000 euro bood voor Breinburg, moet hij toch even sip gekeken hebben. NEC ging met dat bod niet akkoord en ook het tweede bod van 100.000 euro legde NEC naast zich neer. 

Technisch directeur Remco Oversier van NEC houdt woord en laat Breinburg niet vertrekken. Hij ziet in hem een belangrijke speler om de Nijmegenaren snel weer naar het hoogste niveau terug te brengen. Problemen in Tilburg dus, met nog een week voor de start van de competitie. Basisspeler Kali is verkocht en zijn opvolger komt in ieder geval niet… uit Nijmegen!