Wiljan Vloet over­weegt wat accentverschuivingen aan te brengen in de speelwijze van NEC. De trainer was er giste­ren na de ochtendtraining nog niet uit of hij tegen NAC van­avond (20.45 uur) al enkele aanpas­singen doorvoert. "Ik sluit niet uit dat we iets anders gaan spelen", zei Vloet. "We zijn daar met de technische staf wel mee bezig. Daar denk je voortdu­rend over na. Wat kan beter? Hoe kan de basis voor de langere ter­mijn beter? Misschien dat we wat accenten anders leggen."

De NEC-trainer zal de basiself te­gen NAC vermoedelijk op twee po­sities moeten wijzigen. Bram Nuy­tinck start twee dagen nadat hij zijn contract bij NEC verlengde tot 2013 waarschijnlijk voor de tweede keer dit seizoen in de basis. Net als tegen Sparta vervangt hij Jeroen Heubach als linksback.

De 35-jarige Heubach moest de trainingen deze week laten schie­ten, vanwege wat irritatie aan een achillespees. Behalve de Tukker ontbreekt ook Saïdi Ntibazonkiza. De Burundees, die woensdag va­der is geworden van dochter Saïda, heeft liesklachten. De langdurig geblesseerden Lasse Schöne en Mark Otten onbreken in ieder geval nog, maar daar te­genover staat dat John Goossens mogelijk terugkeert in de selectie.

"John kan op de trainingen weer alles meedoen. We moeten daar verantwoord mee omgaan, dus ik weet nog niet of hij bij de selectie zit. Misschien komt dat te vroeg. Maar hij is vrijgegeven door de me­dische staf", legt Vloet uit in dagblad de Gelderlander. De verwachting is dat ook Mark Otten binnenkort weer kan aan­sluiten bij de Nijmegenaren. De verdediger trainde gisteren weer volop met de groep mee. Vermoe­delijk sluit hij volgende week de re­validatie bij de KNVB in Zeist defi­nitief af.

Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Nuytinck; Radomski, Sarpong, Sibum; Worm, Vleminckx, Da­vids.