NEC heeft haar nieuwe trainer binnen. De Nijmeegse club heeft Wiljan Vloet aan zich weten te binden. Hij tekent een contract dat loopt tot 30 juni 2012. De presentatie van de nieuwe trainer zal komende maandag om 13.00 uur plaatsvinden.
Vloet en NEC waren de afgelopen week in gesprek gegaan maar de trainer moest wachten op een akkoord van PSV, de club waar hij momenteel als hoofd opleidingen in dienst is. Dat akkoord kwam er zaterdagochtend, waarna de onderhandelingen konden worden afgerond.
Wiljan Vloet begon zijn trainerscarrière bij FC Den Bosch, waar hij in 2001 trainer-coach werd na twee jaar hoofd opleidingen geweest te zijn. Het jaar daarop vertrok hij naar Roda JC, waar hij drie seizoenen trainer was om vervolgens naar Sparta te vertrekken. Halverwege zijn tweede seizoen bij de Kasteelclub kondigde hij zijn vertrek aan, met name vanwege een slechte verhouding met een deel van het Rotterdamse bestuur.
De laatste club waar hij als trainer werkzaam was, was het toen net gedegradeerde ADO Den Haag. Na één seizoen – waarin hij via de play-offs promotie naar de eredivisie afdwong – vertrok Vloet naar PSV om als hoofd jeugdopleidingen aan de slag te gaan.
De 47-jarige Vloet is bij NEC de opvolger van Dwight Lodeweges, die plotseling vertrok nadat hij geen vertrouwen meer had in een omslag bij de Nijmeegse club. De positie van Lodeweges werd de afgelopen weken tijdelijk overgenomen door Wim Rip en Wilfried Brookhuis.