NEC lijkt de zoektocht naar een nieuwe spits te gaan voltooien. Ex-Vitesse spits Wilfried Bony mag de komende dagen op de Eendracht laten zien hoe fit hij nog is. Als alles voor beide partijen volgens plan verloopt, is Bony voor in ieder geval een half jaar de spits van NEC. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. Bony is 33 jaar oud en sinds eind 2020 transfervrij. Hij hield zijn conditie afgelopen periode op peil bij Newport County uit Wales.

Er zijn dan ook meer kapers op de kust. Dat Bony ervoor kiest om in Nijmegen te bewijzen hoe fit hij nog is, lijkt te betekenen dat de spits een voorkeur heeft voor het balkenshirt. Bony was tussen 2011 en 2013 goed voor 58 goals in 77 wedstrijden voor de aartsrivaal. Daarna was hij in de Premier League actief voor Manchester City en Swansea. Tussentijds kwam hij uit voor Stoke City. In de zomer van 2019 trok hij de Engelse deur achter zich dicht.

Bony vervolgde zijn carrière in in Saoedi-Arabië, maar sinds eind 2020 is hij clubloos. De spits uit Ivoorkust is een oud-bekende van adviseur Fred Rutten en technisch directeur Ted van Leeuwen. Van Leeuwen haalde hem in 2011 naar Arnhem, waarna Rutten als trainer met hem werkte. Vorig jaar gaf de spits tegenover VI al aan graag terug te keren in Nederland.

Dat lijkt nu dus te gaan gebeuren. Marcel Boekhoorn zal ongetwijfeld de knip moeten trekken voor een spits met zo’n staat van dienst, al is Bony niet voor niets al ruim een jaar clubloos. Wordt vervolgd…

Foto: Orange Pictures