Vrijdagmiddag werd Thibo Baeten gepresenteerd als nieuwe speler van NEC. Algemeen directeur Wilco van Schaik was ook aanwezig en was erg blij met de transfer. ForzaNEC sprak met hem.

Van Schaik gaf aan niet veel te verwachten van de wintertransferperiode. Toch vertrok er één speler (Syb van Ottele) en kregen we er onlangs een bij. Spits Baeten bindt zich voor 3,5 jaar aan de club. Dat is volgens Van Schaik een goede zaak. ”We kijken verder naar volgend seizoen. We hebben wat huurlingen voorin staan dus staan er wat vacatures open. Thibo stond al een tijdje op onze lijst en we kwamen er laatst achter dat we deze jongen ook nu al naar NEC kunnen halen en waarom zou je dan wachten?”

NEC haalt iemand binnen waar clubs als Valencia en diverse Serie A teams achteraan zaten. Waarom kiest zo’n jongen dan voor NEC? ”Ja, dat zou je aan hem moeten vragen. De gesprekken die we gehad hebben waren goed. Ons plan sprak hem natuurlijk aan en dat helpt dan mee. We hebben de afgelopen jaren veel goeie jeugdspeler voortgebracht en dat weten jongens als Thibo ook. Ze krijgen hier de kans om hier in een topsport klimaat te werken en natuurlijk krijgen ze de kans op speelminuten”, concludeert Van Schaik.

NEC doet de laatste jaren veel zaken met Brugge. Baeten is al de derde speler in twee jaar die van Club Brugge komt. ”We hebben warme banden met Brugge”, zegt Van Schaik. ”Brugge weet dat spelers hier goed terecht komen en zo kunnen ze ook mee profiteren als het goed met hen gaat, het verleden speelt natuurlijk ook mee. Wij gaven Brugge spelers als Björn Vleminckx en Arnaut Groeneveld, het is wel fijn om met zo’n club zaken te doen.”

Of er nog transfers aankomen deze periode weet Van Schaik niet. ”We hadden niet echt het plan heel actief te zijn deze periode, maar met het vertrek van Van Ottele kregen we wat ruimte en daar halen we deze jongen voor terug. We blijven de komende tijd alert voor eventuele versterkingen, maar we verwachten niet dat er nog twee á drie binnen komen lopen”, rondt Van Schaik af.

Foto: Rob Koppers