Wilco van Schaik is vanaf 1 augustus de nieuwe algemeen directeur van NEC. De nieuwe directeur is afkomstig van FC Utrecht. Van Schaik was in de Domstad verantwoordelijk voor het betrekken van hoofdtrainer Erik ten Hag. 

Van Schaik reageert: "Ik was direct onder de indruk van de mensen met wie ik sprak. De bevlogen- en betrokkenheid bij NEC spreekt mij enorm aan. De degradatie is hard aan gekomen en zorgt voor een grote uitdaging. Die wil ik aangaan met al die mensen die NEC een warm hart toedragen, intern en extern. De weg terug zal niet zonder tegenslag gaan, maar daar worden we sterker van."


Commissaris Leonard Ariens: "Wilco heeft zijn sporen verdiend, zowel binnen als buiten de voetbalwereld. We hebben, na veelvuldig met elkaar te hebben gesproken, een ontzettend goed gevoel over deze keuze. Wilco is een bevlogen bestuurder, een sterk leidinggevende, commercieel en communicatief zeer vaardig en hij heeft een groot voetbalhart. We verwachten dat hij samen met Remco Oversier een uitstekende bestuurlijke tandem gaat vormen die NEC voor de korte en lange termijn naar een hoger plan kan tillen."

De benoeming van Van Schaik maakt de directie van de Nijmegenaren compleet. Eerder deze maand werd Remco Oversier al benoemd als technisch directeur. Van Schaik werd bij FC Utrecht geroemd op het ontwikkelen van de jeugdopleiding.