NEC kwam vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda nog wel op voorsprong via Bram Nuytinck, maar dolf uiteindelijk toch onderspit door tegentreffers van Alex Schalk en Ömer Bayram: 1-2. Verdediger Rens van Eijden analyseerde de nederlaag op het digitale thuis van de Nijmeegse club.
”We komen goed uit de startblokken met een snelle goal. Daarna heb je de hele eerste helft de wedstrijd in handen”, vertelde de 23-jarige mandekker na afloop. ”We speelden niet groots, maar we zijn ook geen moment in de problemen gekomen. NAC creëerde niets. Zelf moet je voor rust die 2-0 nog maken. Bram Nuytinck wordt in het strafschopgebied neergetrokken. Dat was gewoon een duidelijke strafschop. En na rust is er nog steeds niet zoveel aan de hand.”
NEC incasseerde twee goals in een tijdsbestek van vier minuten. ”We laten ze zelf terugkomen in de wedstrijd. Totaal onnodig. We waren niet in de problemen, hadden die wedstrijd prima onder controle. En dan uit twee counters maken zij de doelpunten”, vervolgt Van Eijden, die na de 1-2 als stormram fungeerde.
”In de slotfase ga je alles-of-niets spelen. Dat resulteerde ook nog in twee goede kansen. De bal van Melvin Platje die van de lijn wordt gehaald, Genero Zeefuik die van dichtbij overschiet. Daar mag er wel eentje van binnen.”
”We moeten als team wijze lessen trekken uit de afgelopen twee wedstrijden (NEC verloor vorig week ook al van De Graafschap, red.). We moeten meer de wil tonen om vrij te lopen, te passen, goed te voetballen. Dan kunnen we ook meer kansen creëren. Nu al domineren we beide wedstrijden en maken we het niet af. Dat moet gewoon beter.”