Alex Pastoor kan voorlopig niet meer stuk bij de aanhang van NEC. De 45-jarige oefenmeester kende weliswaar een teleurstellende eerste seizoenshelft met zijn elftal, maar was vorige week wel verantwoordelijk voor de eerste Nijmeegse overwinning ooit in de Gelredome, thuishaven van aartsrivaal Vitesse (0-1). Pastoor heeft dan ook een prima week achter de rug.

”Het is door mij relatief bescheiden gevierd. De Eendracht, Goffertzicht, waar de sfeer er goed in zat, eten in De Bok en naar huis”, somt de coach op tegenover Omroep Gelderland. ”We hebben de ruimte genomen om te genieten, maar nu is de focus op ADO zondag. De positieve energie die de wedstrijd tegen Vitesse ons heeft opgeleverd, moeten we nu inzetten.”
”Dat merkte ik ook al tijdens de trainingen, wat dat betreft hebben we een uitstekende week achter de rug. We denken dat de fans ons zondag met passie zullen onthalen en dat zal voelen als wind mee, maar de renner die dan zijn trappers stil houdt, verliest alsnog. Van Gábor Babos kreeg ik zondag al een SMS die alles zegt: Deze drie punten tellen alleen als we tegen ADO ook winnen."
NEC bezet momenteel een dertiende plaats op de ranglijst en kan ADO bij winst passeren. "ADO bedient zich van de counter, daar zijn ze heel goed in met twee middenvelders en drie aanvallers”, vervolgt Pastoor, die niet wegloopt voor een favorietenrol. ”Maar wij mogen nu ook wel eisen stellen aan onszelf. Wij hebben laten zien wat voor niveau we kunnen halen en moeten er nu naar streven om boven die lijn uit te komen. Het is niet zo dat ik doe aan ‘Never change a winning team’. Iedereen moet telkens weer laten zien dat hij beter is dan degene die niet speelt op zijn plek."