West Ham United heeft gisteren een poging gedaan om Björn Vleminckx aan te trekken. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. De Nijmegenaren kregen een officieel bod op de aanvaller, maar de Nederlandse club wees het af omdat het niet bij de vraagprijs in de buurt kwam.
Vleminckx werd vrijdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) bekeken door scouts van drie verschillende clubs uit de Premier League. Naar verluidt zaten Fulham, West Ham en Bolton Wanderers op de tribune. Technisch directeur Carlos Aalbers bevestigde maandag tegenover De Gelderlander dat er een bod was uitgebracht op Vleminckx.
"Er heeft zich officieel één club gemeld voor Björn. Eentje uit Engeland, uit de Premier League. Ze hebben ook een officieel bod gedaan, maar dat lag zo ver van onze vraagprijs, dat we daar niet op in zijn gegaan. Ik verwacht niet dat ze er nog op terug zullen komen. Het lag ver onder onze verwachtingen. We hebben het hier over de topscorer van de eredivisie. Kijk eens hoe hij zich ontwikkeld heeft", aldus Aalbers.